'Boşanma süreci danışmanlığı' yaygınlaştırılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Boşanma süreci danışmanlığı hizmetinin sayısını artırmak, yaygınlaştırmak istiyoruz. Adalet Bakanlığımızla da ortak çalışacağız, boşanmayı düşünen bütün çiftlere bu danışmanlığı verelim istiyoruz. Çünkü bizim yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 9 bin kişi boşanma süreci danışmanlığı almış ve yüzde 38'i boşanmaktan vazgeçmiş." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2017 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Boşanma süreci danışmanlığı' yaygınlaştırılacak

Bakan Kaya, Cafe Down'u ziyaretinin ardından Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçerken minibüste basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaya, korumalı iş yerlerine yönelik soru üzerine, zorunluluğu bulunmasına karşın engellileri istihdam etmeyen iş yerlerine 2 bin 300 lira düzeyinde para cezası uygulanmaya başladığını bildirdi.

Cücelerin "engelli sayılma talebi"nin anımsatılması üzerine Kaya, "Akondroplazi denilen cücelik tipinin engelli sayılmasıyla ilgili Kamu Başdenetçiliğinin bir kararı oldu. Şu an Sağlık Bakanlığımız bu konuda çalışıyor. İnşallah onlar da engelli sayılacak. Bir aya kadar herhalde bu çalışmalar neticelenir." dedi.

Bakan Kaya, bu konuda kendilerine de çok fazla talep geldiğini aktararak, telefonunun herkeste bulunduğunu, vatandaşların kendisini sık sık aradığını anlattı.

Vatandaşların genellikle yardım için telefon ettiğini belirten Kaya, dün Berat Kandili'ni kutlamak için gazilerden gelen telefonlardan büyük mutluluk duyduğunu aktardı. Çocuklarının, evde de sürekli telefonla konuşmasına tepki gösterdiğini anlatan Kaya, önemli olanın çocuklarla kısa zamanları bile kaliteli bir şekilde geçirmek olduğunu ifade etti.

Kaya, mutfakta vakit geçirmeyi çok sevdiğini, yemek yapmayı özlediğini de söyledi.

"YAKLAŞIK 500-550 BİN KİŞİYE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMLERİ VERDİ"

Bakan Kaya, evlilik öncesi ve boşanma süreci danışmanlığı hizmetine yönelik soru üzerine de şunları kaydetti:

"Yaklaşık 500-550 bin kişiye evlilik öncesi eğitimleri verdik. Türkiye Belediyeler Birliğiyle de protokol yaparak, evlenecek tüm çiftlere bu eğitimleri vermek istiyoruz. Bu konuda bir kitap hazırlığı yapıyoruz şimdi. Biliyorsunuz bazı belediyelerin kitapları çıktı, çok fazla tartışmalara yol açtı.

Biz istiyoruz ki, Bakanlığımızın onayladığı güzel bir kitabı bütün belediyelerimizde çiftlere verelim, çiftleri eğitimden geçirelim. Çünkü evliliğin getirdiği sorumlulukları hissederek, hayatın bütün yönleriyle o evliliğe adım atabilsinler istiyoruz. Çünkü zorlukları, kolaylıkları var. Evlilik sadece güzel günlerin yaşandığı dönemler olmuyor."

Kaya, daha güçlü, sağlıklı yuvalar kurulabilmesi için çiftlerin zorluklara da hazırlanarak evliliğe adım atmasının önemine işaret etti.

Buna karşılık çiftlerin boşanma düşüncesine geldiği aşamada da Bakanlıkça boşanma süreci danışmanlığı hizmetlerinin verildiğini ifade eden Kaya, "Boşanma süreci danışmanlığı hizmetinin sayısını artırmak, yaygınlaştırmak istiyoruz. Adalet Bakanlığımızla da ortak çalışacağız, boşanmayı düşünen bütün çiftlere bu danışmanlığı verelim istiyoruz. Çünkü bizim yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 9 bin kişi boşanma süreci danışmanlığı almış ve yüzde 38'i boşanmaktan vazgeçmiş." dedi.

Bu oranın çok önemli olduğuna dikkati çeken Kaya, "Bu kadar başarılı olabiliyorsa bu sistem bu konuda ciddi bir çalışma yapmamız lazım ve Adalet Bakanlığımızla birlikte bu konuyu çalışarak, danışmanlık sürecini yaygınlaştıracağız inşallah." ifadelerini kullandı.

"MERDİVEN ALTI" AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ

Bakan Kaya, "merdiven altı" olarak tanımlanan ruhsatsız Aile Danışma Merkezleriyle ilgili bir genelge yayınlandığını anımsatarak, "Bu Aile Danışma Merkezlerinden gerçekten ehliyet ve liyakat sahibi olmayan, izin alarak yapmayanlara denetimlerimizi başlattık. Önümüzdeki süreçte sıkı bir takiple bu denetimleri gerçekleştiriceğiz inşallah." diye konuştu.

Kendilerine bu konuda çok fazla şikayetin ulaştığını belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lise mezunu olan, bir sertifika alarak aile danışmanlığı hizmeti veren kişiler var. Bu, uzman kişilerin yapması gereken bir hizmet. Sadece psikolog olması da yetmiyor. Aile danışmanlığı konusunda da eğitim alması gerekiyor insanların. Uzman kişilerin yapması, vermesi gereken hizmeti maalesef sokak aralarında, ehliyet, liyakat sahibi olmayan kişilerin yaparak ailelerin evliliklerine katkı değil, zarar verdiklerine yönelik bize gelen şikayetler üzerine adım attık. Denetimlerimiz başladı. Liyakat sahibi olmayanların açtığı, bu işi yapması uygun olmayan yerlerin kapatılması gerekiyor. Bu konuda sıkı bir şekilde denetimlerimizi yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber