Hastanelerde e-ziyaret dönemi başlıyor

Haber Giriş : 19 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanızdan alacağınız şifreyle desteğinizi uzaklardan da verebilirsiniz

Kayseri Devlet Hastanesi'nin başlattığı uygulamayla hasta ziyaretinin yasak olduğu bölümlere yerleştirilen kameralar aracılığıyla internetten hasta ziyareti yapılabiliyor.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İsmail Tamer, hastanelerindeki bazı servislerin yoğun bakımlarında hasta ziyareti yapılmasının sağlık hizmeti kalitesini düşürdüğünü ve hastaların sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Hastaların sağlığını tehdit edici unsurların ortadan kaldırılması için hasta ziyaretini yasakladıklarını kaydeden Tamer, şunları söyledi:

"Yoğun bakım servislerinde hasta ziyaretlerini yasaklamamız hasta yakınlarının tepkisini çekti. İnsanlar haklı olarak hastalarının sağlık durumunu gözleriyle görmek istiyor...

Monitörden ziyaret ve sohbet

"Ancak, yoğun bakım ortamında hasta ziyareti olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu soruna çözüm bulabilmek için e-ziyaret uygulaması başlattık. İlk olarak kardiyoloji servisinin yoğun bakım bölümünde başlattığımız uygulama kapsamında servise hastaları görebilecek şekilde kameralar yerleştirdik...

"Hasta yakınları hastalarını bu kameralar kanalıyla servis dışına yerleştirdiğimiz monitörden takip edebiliyorlar. Hatta ses sistemi sayesinde hastaları ile konuşabiliyorlar."

İnternetten ziyaret

Kameralarla servis dışına ilettikleri görüntüleri internetten yayınlayarak hastanın uzaktaki yakınları tarafından da elektronik ortamda ziyaret edilmesini sağladıklarını anlatan Tamer, internetten hasta ziyareti uygulamasının Türkiye'de üniversite hastaneleri ve devlet hastaneleri arasında ilk olduğunu söyledi.

Tamer, şöyle konuştu: "Hasta yakınlarının servis dışından hasta ziyareti yapmaları yoğun bakım servislerinde yaşadığımız hasta ziyareti sorununu çözdü. Ancak, bu sistemi yakınları uzakta olan hastalarımız için de kullanmayı düşündük...

Şifre sadece hastaya veriliyor

"Kameralardan elde ettiğimiz görüntüleri internetten yayınlamaya başladık. Bu konuda hastaları teşhir ettiğimiz için birtakım yasal düzenlemeler gerekiyor. Hastaların özel yaşantılarını korumak için sadece hastaya verdiğimiz şifre sayesinde görüntüler internetten izlenebiliyor...

"Hastanemizin www.kdh.gov.tr internet adresine giren ziyaretçiler hastalarından aldıkları şifre ile görüntülerini izleyebiliyorlar."

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber