Başbakan'ın müşavirine 'müstehcen şiir' cezası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Şükrü Kılıç hakkında, sahibi olduğu "www.derinses.com" adresli internet sitesinde, Konya ve çevre illerde yayın yapan Kon TV'nin yöneticilerine yönelik küfür ve hakaretlerle dolu şiirler yayınladığı gerekçesiyle açılan soruşturma tamamlandı.

İdari soruşturma sonucu "kınama" cezası alan Kılıç "İfadelerde biraz aşırıya kaçılmış olunabilir. Ama yaptıklarım için pişmanlık duymuyorum. Konyalı'nın hak arama mücadelesini sürdüreceğim'' dedi.

Daha önce mahkeme kararıyla kapatılan internet sitesinde 11 Temmuz 2006'da "Adil Tüzen" takma adıyla kalema alınan yazıda "Tevecilere Hicviye" başlıklı bir şiir yayınlandı. Kon TV'nin sahibi Ahmet Özer ile yöneticiler, sitenin sahibi Kılıç hakkında 150 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Başbakanlık, eylülde başladığı soruşturma sonucunda Kılıç'a "Kınama" cezası verdi. Kılıç, KON TV yöneticilerinin açtığı iki ayrı manevi tazminat davasında 21 bin, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez'in açtığı davada da 3 bin YTL olmak üzere toplam 24 bin YTL tazminat ödemeye mahkum oldu. "Hakaret" nedeniyle halen hakkında süren 7 ayrı maddi ve manevi tazminat davası bulunan Kılıç da şunları söyledi: "Başbakanlık bu nedenle bana kınama cezası verdi. İfadelerde biraz aşırıya kaçılmış olunabilir. Ama yaptıklarım için pişmanlık duymuyorum. Kon TV yöneticileri ile kişisel problemim yok. Kon TV kurulduğunda belediyeye ait televizyondu. Daha sonra televizyonun hisseleri emanet usülü bazı kişilerce satın alındı. Kamuoyu adına bu şahıslardan hesap sorduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber