300 sınıf öğretmeni formatör öğretmen olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin değişik illerinden 300 sınıf öğretmeni, Mersin'in Silifke ilçesindeki 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu'nda düzenlenen "Teknoloji Tasarım ve Formatör Öğretmen Yetiştirme Kursu"nda buluştu.

Bu yıl başlatılan yeni bir uygulamayla kış aylarında da çalışır hale getirilen 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu Tesisleri'ndeki kurs, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan gelen 14 eğitim görevlisi ve İlköğretim Genel Müdürlüğü'nden gelen 2 öğretim yöneticisi tarafından veriliyor. 34 ilden gelen 300 sınıf öğretmeni, 2 haftalık kurs sonunda, okullarda teknoloji ve tasarımın geliştirilmesi üzerine formatör öğretmen ünvanı kazanacak. Formatör olarak yetiştirilen bu öğretmenler, kendi il ve ilçelerindeki öğretmenlere kurs vererek yetişmelerini sağlayacak. Kursa katılan öğretmenler eğitim görmelerinin yanında, düzenlenecek gezilerle yöredeki tarihi ve turistik yerleri de görüp tanıma imkanı bulacak. Kurs, 16 Mart 2007 Cuma günü sona erecek.

Bu tür seminer ve kursların tesiste devam etmesinin, tesis işletmesine maddi olarak katkı getireceği gibi Silifke'ye de gerek ekonomik yönden, gerekse kültürel ve tanıtım açısından büyük yararlar sağlayacağını ifade eden Tesis İşletme Müdürü Ateş, mayıs ayının sonuna kadar bu tür kurs ve seminerlerin devam edeceğini, kış sezonunda hedefin 4 bin kişiyi ağırlamak olduğunu, bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artacaını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber