Başbakan: Vatandaşımı hapse sokturmam

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Mart 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de hastane borcunu ödeyemedikleri için tutuklanan çiftle ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir uygulamaya izin vermediklerini belirterek, "Böyle bir şeyden dolayı ben bir vatandaşımı hapse sokmam" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası makamında değişik illerden gelen heyetleri kabul etti. Habercilerin valiler kararnamesine ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, kararnamenin dün Çankaya Köşkü'ne gönderildiğini ve Köşke gönderilen valiler kararnamesinde 10 kadar valide değişiklik olacağını söyledi.

Mersin'de hastanede imzaladıkları borç senedi icra takibine verilen 5 çocuklu çiftin, mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle tutuklanmasıyla ilgili soruyu cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bu konuda kendisine bir bilgi ulaşmadığını ve böyle bir şeyin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını anladığı zaman kesinlikle işin üzerine gideceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Benim tavrımı biliyorsunuz. Kesinlikle işin üzerine giderim. Yine de böyle bir şey olmuşsa bu işi takip ederim. Çünkü böyle bir uygulamaya izin vermedik. Böyle bir şeyden dolayı ben bir vatandaşımı hapse sokmam. Biz gerekirse her şeyini Sosyal Dayanışma'dan hallederiz. Ama kesinlikle çözeriz" dedi.

"Müdahaleniz olacak mı?" sorusunu cevaplandıran Başbakan Erdoğan, " Oluruz. Niye olmasın. Seve seve" şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber