Alzhaimer hastası 25 yaşlının dövülüp tartaklandığı huzurevi boşaltıldı, sahibi, eşi ve bir işçisi gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir televizyon programında yaşlılara yönelik şiddet görüntüleri yayınlanan özel bir huzurevinde kalanlar tahliye edildi.

Huzurevinde yaşanan şiddet görüntülerinin televizyonda yayınlanmasının ardından İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri duruma müdahale etti.

Görevliler bugün huzurevine gelerek, çoğunluğu alzhaimer hastası 25 yaşlının İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kurumlara yerleştirilmeleri için çalışma başlattılar.

Huzurevinde kalan bazı yaşlılar yakınları tarafından teslim alınırken, diğerleri de başka kurumlara gönderildiler.

Bu arada, Kartal Cumhuriyet Savcısı da huzurevine gelerek incelemede bulundu.

Soruşturma sırasında huzurevi sahibi N.C, eşi G.C. ile bir görevli gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler.

Huzurevine gelen Özel Huzurevleri Derneği Başkanı Ekrem Azaklı A.A muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak mağdur olan yaşlılara yardımcı olabilmek amacıyla burada bulunduklarını ifade etti.

Özel huzurevlerini dernek olarak denetlediklerini anlatan Azaklı, "Özel Aydos Huzurevi'ni de geçen yıl denetlediklerini, denetleme sonunda huzurevinin şartlarını yerinde bulmadıkları için üye yapmadıklarını, belirledikleri eksiklikleri de İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ilettiklerini" bildirdi.

Huzurevi sakinlerinin yakınlarından Erkan Çoban da 92 yaşındaki emekli okul müdürü annesi Emriye Çoban'ın burada kaldığını hatırlatarak, annesini getirdiklerinde kendilerine çok yakın davranıldığını, ancak bu tür olayların yaşandığını bilmediklerini anlattı.

Çoban, "Görüntüleri izledikten sonra dehşete kapıldım. Görüntülerde annem yoktu, ancak eğer annem olsaydı buraya çok farklı gelirdim. Çünkü infiale yol açacak bir durum. Annemi şimdi İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün Maltepe'deki huzurevine yerleştireceğiz" dedi.

Huzurevinin ruhsatının da İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce iptal edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber