Erdoğan'ı isyan ettiren rezalet

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mart 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç yaşındaki Sinan, hastane masrafını ödeyemeyen ailesi ile hapse girdi Erdoğan ?Benim ülkemde bu olamaz' dedi. İmdada bir hayırsever yetişti.

MERSİN Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki yıl önce sezaryenle doğum yapan Nuriye İreç'in eşi, 720 YTL'lik borç senedi imzaladı. Ancak inşaat işçisi Ahmet İreç parayı ödeyemedi. Hastane icra takibi başlattı. Aile mal bildirimi yapmayınca tutuklama kararı çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AHMET İreç, kendisine kefil olan eşi ve üç yaşındaki oğlu Sinan cezaevine kondu. Başbakan Erdoğan rezaleti parti grubunda öğrendi. ?Böyle bir şeyden dolayı vatandaşımı hapse sokmam' dedi. İstanbullu bir hayırsever parayı ödedi, aile kurtuldu...

Hastane borcu yaktı

İreç çifti küçük çocuklarını hastaneden taburcu ederken imzaladıkları senet yüzünden hapse düştü.

Küçük oğullarıyla 22 saat cezaevinde yatan karı-kocanın imdadına hayırsever bir vatandaş yetişti

MERSİN'DE 2005 yılında sezaryenle dünyaya gelen çocuklarının hastane masraflarını ödeyemeyen Ahmet ve Nuriye İreç çiftinin imzaladıkları borç senedi hastane yönetimi tarafından icra takibine verildi. ?Mal beyanında' bulunmayan inşaat işçisi Ahmet İreç'le (38) birlikte ona kefil olduğu için eşi Nuriye İreç (32) de tutuklandı. Beş çocuklu çift bırakacak bir yakın bulamadıkları için üç yaşındaki Sinan'ı da yanlarına alarak cezaevine girdi.

YARDIM GELDİ

İSTANBUL'DAKİ bir hayırsever işadamının 371 YTL'lik borcu ödemesinin ardından cezaevinden çıkarılan aile evlerine döndü. 22 saat sonra çocuklarına kavuşan çift, onlara doyasıya sarılıp özlem giderdi. Nuriye İreç cezaevinden çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek ?Gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum, çok mutluyum' dedi.

?ŞOKA GİRDİK'

?İLK gittiğimde zaten şok oldum. Kapıdaki gardiyana ?Lütfen beni çıkar, ben dayanamıyorum' dedim' diye konuşan Nuriye İreç ?Beyim de şoktaydı. Çocuklarım yalnız kaldı. Kimsesiz, perişan oldular. Allah kimsenin başına vermesin. Sinan da orada çok ağladı. Ben ağlıyordum, o benden daha çok ağlıyordu' şeklinde konuştu. İreç çifti, kendilerinin kurtulmasına vesile olan hayırsever işadamına da teşekkür etti.

UĞUR ÖZGÜR

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİNİRLENDİ

BU arada konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ?Tavrımı biliyorsunuz. Kesinlikle bu olayın üzerine giderim. Böyle bir uygulamaya izin vermedik. Ben vatandaşımı hapse sokmam. Biz gerekirse her şeyini Sosyal Dayanışma'dan hallederiz. Ama kesinlikle çözeriz' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber