Şener'den çiçekli böcekli konferans

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2007 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldiği konferansta çiçeklerin ve böceklerin dünyaya gelişinden, uzaylılara ve dinazorlara kadar pek çok konuyu içeren renkli bir konuşma yaptı. Şener öğrencilerin, "Çocuklarınız şarap içerse tavrınız ne olur?" sorusuna karşılık "Hayatlarıyla ilgili kararları kendileri verir" dedi.

TOBB Üniversitesi tarafından düzenlenen "Gençlik ve Değişim" konulu konferansa katılan Şener, öğrencileri zaman zaman şaşırtan zaman zaman da güldüren bir konuşma yaptı. Öğrencilere "uzayda akıllı canlıların olduğuna kaç kişi inanıyor", "dünyaya en yakın yıldıza kaç yılda gidilir" gibi ilginç sorular soran Bakan Şener, en yakın yıldıza 913 bin yılda, en yakın galaksiye ise 4.5 milyar yılda gidilebileceğini anlattı. Öğrencilere, "Sizce dinazorlar yaşamış mıdır?" diye soran Şener, salondan "Hala aramızdalar" seslerinin yükselmesi üzerine, "O bir benzetmedir. Bir Dinazorun Anıları adlı bir de kitap vardır" dedi.

İsyan ederdim

Ağaçların kuşlardan, böceklerin çiçeklerden önce yaratıldığına işaret eden Şener, "Ağaçlar olmadan kuşlar yaratılsa böyle bir dünyayı kabul edemezdim, isyan ederdim" diye konuştu. Öğrenciler daha sonra Bakan Şener'i sorularıyla terletti. Bir öğrencinin, "Siz şarabın tadı hariç her şeyini bilirim' dediniz. Çocuklarınız tadını da bilirse ya da kızınız başını açarsa tavrınız ne olur?" sorusuna Şener, "Deneyimlerimi ve kendi değer yargılarımı makul ölçüler için onlara aktarırım. Yine de hayatlarıyla ilgili kararları kendileri verir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber