Sağlık Bakanlığından 'Ek Ödeme' hakkında genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2007 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, performansa dayalı ek ödeme uygulaması kapsamında, birinci basamak sağlık kuruluşlarımızın verilerinin, izlenebilmesi amacıyla web tabanlı bir uygulama başlattığını duyurdu.

Başkanlık, söz konusu uygulamanın ilke ve esaslarını yayınladığı bir genelge ile bildirdi.

Sayı : B.10.0.SGB.0.81.00.02/ 2140 27/02/2007
Konu : Ek Ödeme

GENELGE 2007 / 12

Bilindiği üzere, 01/01/2004 tarihinden itibaren Bakanlığımıza bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda performansa dayalı ek ödeme sistemi uygulamaya konulmuş bulunmaktadır.

Performansa dayalı ek ödeme uygulaması, Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede uygulama sonuçlarının sağlıklı olarak sürekli, güncel şekilde izlenebilmesi ve sonuçları hakkında değerlendirme yapılabilmesi amacıyla ?Birinci basamak ek ödeme takip sistemi? adında Web tabanlı bir Program yapılmıştır.

Birinci basamak sağlık kuruluşlarımızın (İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan döner sermaye ek ödemelerinin) verilerinin, düzenli ve zamanında girilmesini sağlamak üzere; söz konusu programda belirtilen şekilde hesaplamalar yapılarak elde edilen verilerin sisteme girilmesi gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü gider tahakkuk memuru ilgili verilerin sisteme girildiğini gösteren ?onaylandı? bölümünü gördükten sonra ödemeye esas tahakkuk evraklarını imzalayıp saymanlığa gönderecektir. Diğer taraftan 2007 yılı ocak ayına ilişkin İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan döner sermaye ek ödemelerinin de sisteme girilmesi gerekmektedir.

Söz konusu programın ?kullanıcı kodu? ve ?şifreleri?, Bakanlığımızın İhale Bilgi Sisteminde (SBİBS) kullanılan kullanıcı kodu ve şifreleri ile aynıdır.

İl Sağlık Müdürlüğü tahakkuk memuru ise sorgulama işlemlerini; kullanıcı kodu ve şifreye gerek duymadan programdaki ?sorgulama menüsünden? girerek ?Gider Tahakkuk Memuru Raporu? linkine tıklayarak ilgili ay ve yıl seçilerek yapabileceklerdir.
İlgili programa http://www.sbu.saglik.gov.tr/sbot/ web sitesinden ulaşabilecektir. Sisteme giriş ve programın kullanımı ile ilgili karşılaşılacak sorunlar, [email protected] ve [email protected] e-posta adreslerine bildirilecektir.

Bu itibarla, İl Sağlık Müdürlüklerince hesaplamaların ve veri girişlerinin titizlikle yapılması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber