Doktorlar hastane bastı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük ve en modern hastanelerinden biri olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gergin saatler yaşandı.

Ankara Tabip Odası (ATO) ve Sağlık Emekçileri Sendikası'na (SES) üye bir grup doktor, hastane içinde izinsiz referandum yapmalarını ve bildiri dağıtmalarını engellemek isteyen güvenlik görevlilerine saldırdı. Çıkan arbedede iki güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Güvenlik görevlileri olaydan sonra karakola giderek ATO ve SES üyelerinden şikayetçi oldu. Olay dün öğle saatlerinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesi önünde meydana geldi. Yemekhane önüne masa koyarak referandum yapan ve sağlık çalışanlarının oy kullanmasını isteyen ATO ve SES üyelerini, güvenlik görevlileri ikaz etti. Grubun uyarıları dikkate almaması üzerine hastane yönetimi polis çağırdı. Hastaneye gelen polis ekipleri gruptan izinsiz eylemlerine son vermelerini ve dağılmalarını istedi. Tüm ikazlara rağmen eylemi sona erdirmek istemeyen grup ile hastanenin güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sonunda iki güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Güvenlik görevlileri olaydan sonra karakola giderek ATO ve SES üyelerinden şikayetçi oldu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane içinde yasadışı eylem yapan ve olay çıkaran gruba tepki gösterdi. Azerbaycan Sağlık Bakanı Oktay Şiraliyev ile yaptığı ortak basın toplantısı sırasında gazetecilerin sorusu üzerine Akdağ, "Vatandaşların hizmet aldığı sağlık mekanlarını gösteri mekanlarına dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur. Hastane içine izinsiz sandık koyup referandum yapmak hukuk dışı bir durumdur. Bu Türk halkına haksızlık ve saygısızlıktır" şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber