Konya Valisi'nin ilginç protestosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mart 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi isteği ile Merkeze alınan Konya Valisi Atilla Osman Çelebioğlu'nun, ilginç bir protesto gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Kendi isteği ile Merkeze alınan Konya Valisi Atilla Osman Çelebioğlu'nun, ilginç bir protesto gerçekleştirdiği anlaşıldı. TBMM'de kabul edilerek 22 Şubat 2007 de yürürlüğe giren Mahalli İdareler Kanunu'nun valilik makamını etkisizleştirdiği gerekçesiyle protesto eden valinin, "Başka bir görev yada uygun değilse merkeze alınmasını taleb" ettiği ortaya çıktı. ANKA'nın sorularını yanıtlayan Çelebioğlu, "Bu yasal düzenleme bunu yapmamı gerektiriyordu. Ancak başvurumu yeni değil" dedi.

Aralarında Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın da atandığı Valiler Kararnamesi'nde yer alan Konya Valisi Atilla Osman Çelebioğlu'nun merkeze alınmasının arkasından ilginç bir protesto çıktı. Mahalli İdareler Kanunu'nu her platformda eleştiren Çelebioğlu'nun bu yasa nedeniyle kendi talebiyle merkez valisi olarak atandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Çelebioğlu, "Konu doğrudur. Ben kendim bu yasal düzenlemenin valilik makamını etkisizleştirmesi ve il genel meclisi başkanlığından alınan valinin görev yeri de değişmesi kanunen gerekiyor" diyerek şöyle devam etti:

"22 Şubat 2007 tarihinde TBMM'de kabul edilerek yasalaşan kanunun özünde böyle bir yasal düzenleme var. Gerçi Ocak ayında Anayasa Mahkemesi'nde gündeme alındı ama ben gereğini yaptım. İçişleri Bakanlığı'na yeni yasal düzenleme gereği başka bir göreve atanmamı yada merkeze alınmamı istedim. Ancak bu yeni bir konu değildir. Başvuruyu yapalı aylar oldu"

İlginç bir gerekçeyle görevden alınmasını talep eden vali böylece Valiler Kararnamesi ile Mahalli İdareler Kanunu'nu da farklı bir yöntemle protesto etmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber