Meclis'te tezahürata ve hediyeye son

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Mart 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç ve grup başkanvekilleri Meclis'te yapılan grup toplantıları için bir dizi karar aldı. Karar kapsamında grup toplantılarında artık tezahürat yapılamayacak.

Son haftalarda özellikle AK Parti grup toplantılarında tezahürata sık sık rastlanıyordu.

Meclis Başkanı Bülent Arınç ve partilerin grup başkanvekilleri Meclis'teki grup toplantılarını düzenleyen kararlar aldı. Buna göre, grup toplantılarında tezahürat yapılmayacak, parti genel başkanlarına hediye verilmeyecek ve her liderin konuşması, Meclis televizyonundan eşit süreli yayınlanacak.

Haberin devamı

Ayrıca grup toplantılarında liderlerin konuşma öncesi veya sonrasına ait görüntüler, Meclis televizyonunda yayınlanmayacak.

ÜÇ PARTİYE DE BİR SAAT

Salı günleri yapılan grup toplantılarının yayınlanma süresine de sınırlama getirildi. Her parti liderinin grup toplantısındaki konuşmalarına birer saat yer verilecek. Grup toplantıları Salı günleri yapılacak. AK Parti grubu 11.30-12.30, Anavatan Partisi grubu 12.30-13.30 ve CHP grubu 13.30-14.30 saatleri arasında Meclis televizyonundan yayınlanacak.

AK Parti grubunun son üç hafta Meclis grubu toplantılarındaki yoğun slogan ve tezahüratlar Meclis Başkanı Arınç tarafından eleştirilmişti. Anavatan Partisi de, AK Parti grup toplantılarının uzayarak kendi saatlerine tecavüz etmesine tepki göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber