Türkiyenin YouTube yasağı dünyayı şaşırttı!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mart 2007 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup, video paylaşım sitesi YouTube'un erişime kapatılması kararının kaldırılması istemiyle mahkemeye başvurdu. Şişli Adliyesi önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisi adına açıklama yapan Kürşat Çetinkoz, şunları söyledi: Sitede Atatürk'e hakaret unsuru içeren görüntüleri biz de kınıyoruz. Ancak hakareti önlemenin yolu bu olmamalıdır. Siteye erişimi yasaklamak o işi yapan kişileri cezalandırmak değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını cezalandırmaktır. Avrupa Birliği'ni hedefleyen ülkemizde iletişim özgürlüğünün bu şekilde kısıtlanması kesinlikle kabul edilemez.

Grup, açıklamanın ardından YouTube'a erişimin engellenmesine ilişkin mahkeme kararının kaldırılması talebini içeren dilekçelerini, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne iletilmek üzere Şişli Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdi.

DÜNYA YASAĞI KONUŞUYOR

Türkiye'nin Atatürk'e hakaret eden bir video görüntüsünün yayınlanmasının ardından ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a erişimi durdurması, dünya basınında geniş yankı buldu. Uluslararası basın kuruluşları haberi ?Türkler ve Yunanlar arasında bir sanal savaş yaşandığı' şeklinde nitelendirdi.

DAILY MAIL: İngiliz gazetesi, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden görüntüler nedeniyle sitenin Türk ve Yunan kullanıcılar arasında adeta sanal bir savaşa sahne olduğunu yazdı.

FINANCIAL TIMES: Gazete, Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısının, Atatürk'e hakaret eden görüntüler nedeniyle YouTube sitesine erişimi durdurduğunu yazdı.

LOS ANGELES TIMES: Amerikan gazetesinin haberinde, engellemenin temel bir sorun gibi görünmemesine karşın Türkiye'de ifade özgürlüğü konusunun ?patlamaya hazır' olduğu ileri sürüldü.

NEW YORK TIMES: ABD gazetesinin haberinde, Türkiye'de YouTube'a erişimin engellenmesine neden olan videonun, ünlü video paylaşım sitesinden kaldırıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber