KPSS şüphelisi 11 kişi için tahliye kararı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 102'si asker eşi 105 kişi hakkında açılan yedinci davada tutuklu 43 sanıktan 11'inin adli kontrol şartıyla tahliyesi kararlaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS şüphelisi 11 kişi için tahliye kararı

Duruşmaya tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları ile müdahiller ÖSYM ve Maliye Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık İ. E., lisede okul birincisi olduğunu, üniversitede sosyal bilgiler öğretmenliği bölümüne girdiğini, buradan da 2003'te dereceyle mezun olduğunu anlattı. Mezun olmasının ardından hemen hemen her yıl KPSS'ye girdiğini ifade eden Eskievli, "2010'daki sınava iddialı hazırlandığını, bileğinin hakkıyla, 7 yıllık emeğinin karşılığını aldığını" söyledi.

Ancak bu sınavın iptal edilmesinden sonra tekrarlanan sınava İstanbul'da, hasta ve stres altında girdiğini öne süren Eskievli, bu sınavda 82 net yaparak, "iyi sonuç" aldığını savundu.

E., hakkındaki suçlamaları reddederek, "Terör örgütü üyesi değilim, resmi belgede sahtecilik yapmadım. Bunların okullarında okumadım, yurdunda kalmadım." diye konuştu ve beraatını istedi.

Mahkemenin daha sonra beyanlarını aldığı tutuklu sanıklar ve avukatları, tahliye talebinde bulundu.

Bazı sanıklar, eşlerinin de tutuklu olmaları nedeniyle cezaevinde çocuklarıyla birlikte kaldıklarını, bazıları ise küçük çocuklarına yakınlarının baktığını anlatarak, tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ayhan Çelik, sanıklardan 8'inin adli kontrolle tahliyelerini talep etti.

Mahkeme K. U., A. O., I. K., N. S., D. T. K., D. A., G. Y., I. K., N. C., Ö. H.ı ve T. D.'nun adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Tahliyelerle birlikte davada tutuklu sayısı 32 oldu.

İDDİANAME

Sanıkların, daha önceki KPSS davalarında olduğu gibi "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak", "kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık" ve "resmi belgede zincirleme sahtecilik" suçlarından 14 yıl 9'ar aydan 36'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, sanıklardan E. Y., F. E. A, F. C., F. K., F. D., H. U., H. T. Ç., H. U. ve S. K.'te FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu, zanlılardan 20'sinin eşinin de ByLock kullandığı vurgulandı.

Kamuoyunda "Bank Asya'yı kurtarma operasyonu" olarak da bilinen dönemde, buradaki para hareketlerinin incelenmesi sonucunda 105 sanıktan H. T. Ç. ve E. Y.'ın hesaplarında artış olduğunun belirlendiğine dikkat çekilen iddianamede, K. Sagun ve F. C.'nun da FETÖ tepe yöneticileriyle doğrudan irtibatının olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

SİKAST EKİBİNDEN 2 DARBECİNİN EŞİ

İddianamede, 105 sanıktan 102'sinin asker eşi olduğuna ve çoğu hakkında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturması açıldığına yer verildi.

Sanıklardan R. A.'nın eşi S. A.'nın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombalayan pilot olduğuna, K. G.'in kocası Haldun G. ile K. S.'un kocası Bahadır S.'un ise Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikasta giden ekipte yer aldığına dikkat çekildi.

Barış Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber