Aksu polis intiharları ile ilgili açıklama yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2007 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, emniyet teşkilatı bünyesindeki personele yardımcı olmak amacıyla 40 psikolog veya psikolojik danışmanın görev yaptığını bildirdi.

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun, polislerin intiharlarıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Aksu, son 2 yıl içinde kişisel sorunlar nedeniyle bazı emniyet teşkilatı mensuplarının intihar ettiğini söyledi.

Aksu, ölçülemeyen psikolojik sorunların bireye, aileye, teşkilata ve topluma yansıyan olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılması; olumlu algılamanın yükseltilmesine katkı sağlanması amacıyla ?Polis Psikolojik Destek Sisteminin Geliştirilmesi? başlığı adı altında, TÜBİTAK ile bilimsel çalışma yapıldığını belirtti.

Aksu, şunları kaydetti:

?Emniyet teşkilatı bünyesinde personelin sorunlarını tespit ederek, belirlenecek çözüm sürecinde kendilerine yardımcı olmak ve rehabilitasyonlarını sağlayarak sağlıklı bir şekilde teşkilata kazandırmak amacıyla kurulan rehberlik ve danışma birimlerinde, 40 psikolog veya psikolojik danışman görev yapıyor. Bu sayının artırılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen bir yasayla, teşkilatta fiilen görev yapan ve emekli olan mensuplarımızın maaşları, belli ölçüde iyileştirilmiştir. Ayrıca, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber