Darbecileri konuşturdu 'Pastacı'yı aradı

İhbarıyla darbenin erkene çekilmesini sağlayan ihbarcı binbaşının görüntülerini ilk kez yayımlayan Karar'ın haberi ses getirdi. Karar, binbaşının "Darbeci pilotlar Akıncı'ya geçecek" bilgisini paylaştığı görüntüye de ulaştı

Haber Giriş : 02 Haziran 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecileri konuşturdu 'Pastacı'yı aradı

HİLAL ÖZTÜRK

Karar, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini ihbar eden pilot binbaşının görüntülerini ilk kez yayımladı. Kara Havacılık Komutanlığı güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, binbaşının darbecilerin "Hakan Fidan'ı alacağız" sözlerinden bir ihanet planı yaptıklarını fark edip MİT'e doğru yola çıktığı görülüyor. Darbeyi erkene çeken ihbarı paylaştıktan sonra ise MİT görevlilerinin önerisini kabul ederek üzerine dinleme cihazı yerleştiren binbaşı, saat 19.00'da Kara Havacılık Komutanlığı'na geri dönüyor. Binbaşı darbeci pilotların Akıncı'ya geçeceklerini öğrenip saat 21.51'de Pastacı takma adlı MİT görevlisiyle buluşmak için harekete geçiyor. İşte o an da yine güvenlik kameralarına takılıyor.

'AKINCI'YA GEÇECEKLER'

Nizamiye yanında ağaçlık alanda elinde cep telefonuyla konuşurken görülen binbaşı, ifadesinde bu görüntüyü şöyle anlatıyor: Pastacı'yı arayarak olanları aktardım, Akıncı'ya geçeceklerini söyledim. 'Derhal kışlayı terk et ve uçuşa katılma. Seni bıraktığımız yere gel, seni oradan aldıracağız' dedi. Karanlıktan istifade sağdan soldan nizamiyeye ulaştım. İlk minibüse binip MİT'in beni bıraktığı yere gittim. 15-20 dakika sonra MİT'ten gelip aldılar. Çatışma olduğu için MİT'e gidemedik. 2 saate yakın Ankara içinde dolaştık.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber