FETÖ'cülerde umutlar tükendi

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sonrasında tutuklanan FETÖ'cülerin umutlarının giderek tükendiği bildirildi.

Haber Giriş : 05 Haziran 2017 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülerde umutlar tükendi

15 Temmuz darbe girişimi ve örgüt davasından tutuklanan örgüt elemanlarını "yakında çıkacağız" mesajlarıyla ayakta tutmaya çalışan FETÖ'nün giderek zorlandığı belirlendi. Örgüt elemanlarına geçen sonbaharı, sonra baharı işaret eden FETÖ'nün vaatlerine inandırıcılığın azalması üzerine örgüt içi kavgaların öne çıktığı belirlendi.

Aydınlık Gazetesinde yer alan habere göre, konu ile ilgili olarak bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, "Bütün umutlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ABD Başkanı arasında sağlanacak mutabakata bağlanmıştı. Ancak hiçbir hesap tutmadı. Birkaç ay sonrasına yönelik beklentilerin hepsi fos çıkınca örgütte umutlar tükendi" dedi.

DESTEK YOK

Sincan'da devam eden Genelkurmay Karargah Davası'nda görevdeki komutanların davaya dahil edilerek olayın karmaşık hale getirilmek istendiğini, ancak bunun işe yaramadığını vurgulayan İçişleri Bakanlığı yetkilisi, "Çok sayıda dava açılmış durumda. Hepsi birbirinden farklı. Bir de darbe davalarından ayrı örgüt davaları var. Şu anda herkes kendi paçasını kurtarma derdinde. Örgüt geçmişinde hep devlet desteği ile büyüdüğü için bu tür mücadelelere alışık değil. Ergenekon'daki gibi bir direniş yapma çabaları da fiyaskoyla sonuçlandı. Silivri'de görülen Ergenekon davaları sırasında dünyada eşi benzeri olmayan şeyler yaşandı. Yüz bine yakın insan dağ başındaki Silivri hapishanesini kuşattı. Ama FETÖ davalarına aileler bile gitmiyor" diye konuştu.

Ergenekon davalarında sanıklara geniş bir halk desteği olduğunu, ancak FETÖ ve darbe girişimi davalarına halk desteğinin bulunmadığını ifade etti.

İÇ KAVGA HIZLANIYOR

Örgütte çözülmeler yaşansa da "Yakında çıkacağız" beklentisi nedeniyle iç kavganın ertelendiğini kaydeden güvenlik yetkilileri de yeni ortaya çıkmaya başlayan durumla ilgili şu bilgileri verdiler: "Cezaevlerinde belli bir dayanışma havası vardı. Birlikte hareket edilmesinin en büyük dayanağı dışarı çıkma umuduydu. Ama bu umutları giderek tükendi. Şimdi moraller bozulunca birbirlerine iç kavgalar arttı. Örgütün gizli gündemi olduğunu anlayanların tepkileri Bir süre sonra ciddi bir itirafçı dalgası gelebilir. Bu itiraflar soruşturmaları yanlış yönlendirme amaçlı olmayacağı için, örgütü iyice çökertme sonucu doğurabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber