Devletin parasını sevgilisi için çaldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Mart 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Kemalpaşa PTT Müdürü Şerife Karatay, sevgilisinin telkinleriyle zimmetine 80 bin YTL geçirince tutuklandı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi PTT Şube Müdürü Şerife Karatay (43), 80 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre sevgilisine kullandırdığı kredi kartının borçlarını ödeyemeyen üç çocuk annesi Karatay, sevgilisi A.K.'nin "Gömü altın buldum. Eğer bu işi patlatırsak çok para vuracağız" sözlerine kapıldı.

Bunun için PTT Merkezi'nden, ödeme ve havaleleri ödeyeceğini söyleyerek 80 bin YTL para istedi. Karatay, PTT Merkezi'nden kendi adına gelen parayı Ziraat Bankası Şubesi'nden çekti. Paranın tamamını yanlarına alan Şerife Karatay ve sevgilisi A.K. İzmir Otogarı'na gelerek altınları getirecek kişiyle buluşma anını beklemeye başladılar. Ancak A.K, Karatay'a "Seni görünce gelmeyebilir, onun için sen şu köşede bekle" diyerek para torbasını aldı ve buluşma noktasına gitti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Uzun süre bekleyen PTT müdiresi Karatay sevgilisinin gelmeyeceğini anlayınca soluğu poliste aldı. Ancak 5 yıldır Kemalpaşa'da PTT müdürlüğü yapan Karatay zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Karatay'ın parayı kaptırdığını iddia ettiği sevgilisi A.K. ise polis tarafından aranıyor. İzmir PTT Başmüdürü Ümran Başar ise konuyla ilgili olarak "Olay hem üzücü, hem de utanç verici" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber