'Başbakanlık'ı yazdım karakola çağrıldım'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2007 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Fatma Sibel Yüksek, "Başbakanlığın Bilinmeyenleri" adıyla yayımlanan kitabının ardından tahkikat için karakola çağrıldığını açıkladı.

Şubatta çıkan kitabında Başbakanlık'ın basın mensupları için "andıç hazırladığını" öne süren eski Başbakanlık muhabiri Yüksek, "kitabı piyasaya çıktıktan sonra baskılar yüzünden önce çalıştığı internet haber sitesinden, sonra da yerel gazeteden ayrılmak zorunda kaldığını" söyledi. Başbakanlık binasına da alınmadığını belirten Yüksek, Milliyet'e şunları söyledi:

"3 Mart'ta kapıcı 'polis arıyor' dediği için Eryaman Karakolu'nu aradım. Bana 'tahkikat var, gelmelisin' denildi. Gittiğimde, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) Ankara Valiliği'ne gönderdiği yazıya dayanarak, 'Kirada mı oturuyorsun, nereden maaş alıyorsun?' diye soruldu. Eve döndüm, saat 22.00 sıralarında yeniden arayan polis, yine 'tahkikat var' dedi. Ertesi gün bir daha eve gelmişler, sözün özü tacize dönüştürülüyor bu iş."

Konuyu aktardığı BYEGM' den "rutin bir uygulama" yanıtı aldığını belirten Yüksek, "Basın Kartı Yönetmeliği'nde 'gazetecilikle birleşebilen işler dışında, resmi veya özel bir kuruluşta ücretli-ücretsiz görev almama' koşulu bulunduğu için araştırma yapıldığı söylendi. Ama BYEGM böyle bir soruşturmayı kabul etmiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber