Erdoğan: 12 Mart milli bir gün olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edildiği gün olan 12 Mart'ın, milli bir gün olarak ilan edilmesine karar verdiklerini açıkladı.

İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 86. yıldönümü nedeniyle TBMM'de düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısında 12 Mart ile ilgili tarihi bir karar aldıklarını söyledi. Bu kararın, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edildiği gün olan 12 Mart'ın, milli bir gün olarak ilan edilmesi olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, bundan böyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, 12 Mart'ın milli gün olarak her yıl anılacağını kaydetti. Erdoğan, "12 Mart, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün olarak her yıl anılacak. Her yıl kendimizi bununla yenileyecegiz" diye konuştu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı bu karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu gecikmiş bir vafakarlıktır. İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin yıldönümünün milli gün olmasından büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Arınç, bu kararı alan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti.

ERDOĞAN, TBMM'DEKİ TÖRENDE DUYGULU ANLAR YAŞADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 86. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende duygulu anlar yaşadı.

İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 86. yıldönümü nedeniyle Meclis'te düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan, TBMM korusu tarafından, sözleri Mehmet Akif Ersoy'a, bestesi Saadettin Kaynak'a ait bir parçanın seslendirildiği esnada duygulu anlar yaşadı.

Gözlerinin dolduğu gözlenen Erdoğan, gözyaşlarını bir mendille sildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber