Siirt'te vatandaşlar süs havuzlarında serinliyor

Kent merkezinde hava sıcaklığının 32 dereceye yükselmesi üzerine sıcaktan bunalan vatandaşlar, iftar vaktine kadar ayaklarını süs havuzlarına koyarak serinlemeye çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2017 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te vatandaşlar süs havuzlarında serinliyor

Siirt'te hava sıcaklığının artmasıyla vatandaşlar, serinlemek için süs havuzlarını kullanıyor.

Kent merkezinde etkisini gösteren hava sıcaklığının 32 dereceye yükselmesiyle bazı vatandaşlar, iftar vaktine kadar camilerin içerisinde yer alan süs havuzlarına ayaklarını koyarak serinlemeye çalışıyor.

Babuddarp Camii İmamı Ali Çelapkolu AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin hem tarihi özelliklere hem de süs havuzuna sahip olması vatandaşların daha çok gelmesini sağladığını söyledi.

Çelapkolu, şöyle konuştu:

"Camimizdeki süs havuzu yazın buz gibi, kışın da ılık oluyor. Vatandaşlarımız, özellikle ramazan ayında serinlemek için camimize geliyor. Ayaklarını havuza kısa bir süre bile koyunca serinliyorlar. Buradan abdest alıp namaz kılmayı çok seviyorlar. Herkesi bu güzel camimizde abdest alıp, namaz kılmaya davet ediyorum."

Vatandaşlardan Özhan Arat ise, caminin tarihi kokusu ve manevi havasından çok etkilendiğini, bu nedenle camiye geldiğini belirtti.

Arat, "Caminin süs havuzuna önce ayaklarımı koyuyorum. Serinledikten sonra abdest alıyor ve namaz kılıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber