12 kişilik uzman ekip, özel uçakla Manisa'ya gitti

Sağlık Bakanlığı: "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekip, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 01:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'ndan, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesine şüphesine ilişkin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekibin, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıktığını bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Manisa Batı Kışladaki askerlerde, bulantı ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çıktığı belirtildi.

Olayla ilgili, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olaya gerekli müdahaleyi derhal yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi :

"Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekip, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır. Uzman ekip, hızlı tanı ekipmanları ile olay yerinde incelemeler yapacak olup, sonuçlar ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilecektir."

Manisa'da yine aynı kışla, yine zehirlenme 'İki Bakanlık asker zehirlenmelerini inceliyor' Manisa'da kışlaya yemek sağlayan şirkete operasyon

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber