Liselere de seviye sınavı geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008'den itibaren ilköğretimde uygulayacağı üç seviye belirleme sınavı ve başarı puanından oluşan sistemi liselere de getiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Anadolu, fen ve bazı meslek liselerine yerleştirmede Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) yerine uygulayacağı yeni sistemi, genel liseleri de kapsayacak şekilde genişletebileceği ifade edildi.

ANKA'nın Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından geçen hafta açıklanan, OKS'nin kaldırılarak yerine seviye belirleme adıyla üç sınavın getirilmesini öngören yeni sistem, sadece bazı liselere yerleştirmeye yönelik olmayabilecek.

Anadolu, Anadolu öğretmen, fen ve bazı meslek liselerine yerleştirmeyi sağlayan OKS'nin aksine seviye belirleme sınavlı (SBS), ilköğretim başarı puanlı ve ilköğretim davranış notlu yeni sistem, genel liseleri de içine alabilecek.

İKİ YILLIK UYGULAMA DÖNEMİNDE KARAR VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başta Talim ve Terbiye Kurulu, ilköğretim ve ortaöğretim genel müdürlüklerinden uzmanların görev aldığı komisyonda yoğun olarak tartışılan yeni sistemin genel liseleri de kapsaması yönündeki karar Bakan Çelik'e de iletildi. Açıklanan yeni sistemin gerçekleşme düzeyinin görülmeden ?genel liseler için de puanlı yerleştirme? düşüncesinin yanlış olacağı ifade edilerek, bu yönde alınabilecek kararın sistemin oturtulmasından sonra açıklanmasının uygun görüldüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber