Çocuklarına hızır olamadı!..

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te 112 Hızır Acil Servis'te ambulans şoförlüğü yapan 51 yaşındaki Halil Özbay, yüzlerce insanın imdadına yetişerek hastaneye ulaştırırken, sobadan zehirlenen kendi çocuklarını kurtaramadı. Otomobille hastaneye kaldırılan 6 kardeşten 3'ü yaşamını yitirdi.

Soba faciası merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Sarısalkım Köyü'nde dün gece meydana geldi. 20 yıldır ambulans şoförlüğü yapan Halil Özbay, dün akşam izinli olduğu için eşi 46 yaşındaki Fatma Özbay ile birlikte akraba ziyaretine gitti. Özbay çifti, en küçüğü 4, en büyüğü 16 yaşında olan 6 çocuklarını evde bıraktı.

Gece yarısı dönen Özbay çifti evdeki ağır kokuyu farketti. Sönen kömür sobasından sızan gazdan çocuklarının zehirlendiğini anlayan Özbay çifti komşularından yardım istedi. Çocuklardan 3'ünü Halil Özbay, diğer 3'ünü de bir akrabası otomobille Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Yapılan kontrolde 6 çocuktan 16 yaşındaki Emine, 11 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Murat Özbay'ın öldükleri anlaşıldı.

Yoğun Bakım Ünitesi'nde boş yer olmadığı için durumu ağır olan diğer kardeşler 13 yaşındaki Elif, 10 yaşındaki Songül ve 7 yaşındaki Ömer Özbay ise ilk müdahalenin ardından Gaziantep Özel Sanko Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım'da tedavileri süren 3 kardeşin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Sobadan zehirlenerek ölen 3 kardeşin cenazesi Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Morgu'ndaki otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi.

Meslek yaşamı boyunca ambulansla çok sayıda kişiyi hastaneye yetiştirip, hayatlarını kurtaran ?Hızır ambulans şoförü', çocuklarına Hızır olamadı. 3 çocuklarını kaybeden, 3 çocukları da ölümle pençeleşen Halil ve Fatma Özbay çifti cenazede sinir krizi geçirdi. Baba Halil Özbay, çocuklarının cenaze namazı kılınırken güçlükle ayakta durabildi.

Emine, Mehmet ve Murat Özbay kardeşler, Sarısalkım Köyü Mezarlığı'nda ağıtlarla toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber