Laptop yasağında yeni gelişme: ABD'den heyet geliyor

ABD ve İngiltere'nin Türkiye'yi de kapsayan uçak kabinlerine 'laptop' yasağına karşı alınan önlemleri ve atılacak adımları açıklayan Ulaştırma Bakanı Arslan, "Aldığımız önlemler dünya standartlarının üzerinde. Önümüzdeki hafta ABD'den gelecek heyete bunu anlatacağız" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2017 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Laptop yasağında yeni gelişme: ABD'den heyet geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, NTV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan, Türkiye havalimanlarında alınan önlemlerin dünya standartlarının üzerinde olduğunu açıkladı. Önümüzdeki hafta ABD'den gelecek olan heyetin değerlendirmeleri kapsamında yasağın son bulabileceğini ifade etti.

"Dünyaya ispatladık"

Bakan Arslan'ın açıklaması şöyle:

"ABD ve İngiltere'ye teknik düzeyde görüşmeler yapıyoruz. Havalimanlarımızdaki güvenlik önlemlerin dünya standartlarının üzerinde olduğunu anlatıyoruz.

Karar alındığı andan itibaren tomografi cihazları sipariş ettik ve göreve başladı. Tehlike durumu tespit edilebiliyor. Bunu ispatladık.

ABD ve İngiltere'nin, bazı ülkelerden yapılan uçak seferlerinde cep telefonu dışındaki elektronik cihazların kabinde taşınmasını yasaklamasının ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında, yurt dışından sipariş edilen iki tomografi cihazı Atatürk Havalimanı'na getirilmişti.

Aldığımız tomografi cihazları uygulaması sonrası önümüzde hafta da ABD'den heyet gelecek. Bu uygulama en azından Türkiye'de farklı bir aşamaya gelebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber