Jandarma'nın dur ihtarına uymadı öldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL'dan çaldıkları minibüsle Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne giden 4 kişiden 42 yaşındaki Osman Akdemir, Erzincan'da ?dur' ihtarına uymayıp kaçarken jandarmanın açtığı ateş sırasında başına isabet eden kurşunla öldü.

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolunda meydana geldi. 4 kişinin İstanbul'dan çaldıkları ve 06 KYK 91 sahte plaka taktıkları minibüsle Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne doğru gittikleri ihbarını alan jandarma ve polis ekipleri yol güzergahında, barikat kurarak önlem aldı.

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi kontrol noktasında polisin ?dur' ihtarına aldırmayan minibüstekiler kaçmaya başladı. Durumun jandarmaya bildirilmesinin ardından bu kez Erzincan- Erzurum karayolunun 70'nci kilometresindeki Yollarüstü kesiminde yolu kesen jandarma ekiplerinin de dur ihtarına uymayan minibüsün sürücüsü Osman Akdemir, görevli bir astsubaya çarptı ve yeniden kaçmaya devam etti.

Astsubay hafif yaralanırken, önce havaya uyarı ateşi açan jandarma ekipleri, kaçmayı sürdüren minibüsün bu kez lastiklerine doğru ateş etti. Kurşunlardan biri minibüsün direksiyonunda bulunan Osman Akdemir'in başına isabet etti. Yaralı halde 500 metre daha giden Osman Akdemir fenalaşınca minibüsü durdurdu. Akdemir, Tercan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda ölürken, minibüsteki diğer 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgularından sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Otopsi için cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen sman Akdemir'in insan kaçakçılığı suçundan cezaevinden yeni çıktığı ve uyuşturucu madde kaçakçılığı, adam kaçırma, hırsızlık gibi çok sayıda suçtan sabıkasının olduğu saptandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber