HDP Eş Genel Başkanı: Biz kadın eş başkanımızı sahipleniyoruz

HDP Eş Genel Başkanı: Biliyoruz ki bir ülkede kadınlar özgürleşmezse o ülkede özgürlükten söz edilemez. Biz kadın eş başkanımızı sahipleniyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2017 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP Eş Genel Başkanı: Biz kadın eş başkanımızı sahipleniyoruz

- HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Figen Yüksekdağ'ın yasama sorumsuzluğu çerçevesinde ele alınması gereken konuşmalarından dolayı tutuklu bulunduğunu öne sürerek, "Biliyoruz ki bir ülkede kadınlar özgürleşmezse o ülkede özgürlükten söz edilemez." dedi.

Eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davanın Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasını izlemek üzere milletvekilleri ve partililerle Ankara Adliyesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, yaptığı açıklamada, "Yüksekdağ, bugün kendisine yöneltilen hukuksuzca ve düzmece dosyalarla, sadece yasama sorumsuzluğu çerçevesinde ele alınması gereken konuşmalarından dolayı tutuklu bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

HDP olarak Türkiye'ye demokrasiyi ve barışı armağan etmek istediklerini iddia eden Kemalbay, şunları kaydetti:

"Yüksekdağ bütün konuşmalarında bunu dile getirmiştir. Bizler kadın başkanımızın yanındayız. Biliyoruz ki bir ülkede kadınlar özgürleşmezse o ülkede özgürlükten söz edilemez. Biz kadın eş başkanımızı sahipleniyoruz. 'Onun iradesi irademizdir' diyoruz."

- Ankara Adliyesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı

Öte yandan Ankara Adliyesinde görülen dava için polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Adliyeye giden yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bariyerler ile güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, adliyeye gelenleri üst araması yaparak içeri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber