ByLock'u 'ATM' yüklüyor kumpasları 'BİM' kuruyor

FETÖ'nün jandarma içerisindeki yapılanma biçimi deşifre oldu. 'Arama Tarama Mesulü', 'İzdivaççı', 'Ümitçiler' ve 'Bilgi İşlem Mesulü' gibi mahrem birimlerin nasıl ve hangi alanlarda çalıştıkları ortaya çıktı. İtirafçı Ö.B, sınav sorularının kariyer planlamasına göre dağıtıldığını söyledi

Haber Giriş : 07 Temmuz 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock'u 'ATM' yüklüyor kumpasları 'BİM' kuruyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasındaki faaliyetlerine ilişkin yürütülen soruşturmada ifadeleri alınan itirafçılar, örgütün jandarmadaki mahrem nitelikli yapılanmasını tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. Jandarma personelinin İstanbul'daki darbe girisimi eylemlerine ilişkin hazırlanan 870 sayfalık iddianamede deşifre edilen jandarmadaki mahrem yapının en alt kademesinde "ogrenci" diye tabir edilen askerler, bir ustunde ise hiyerarsik olarak "ogretmen" sivil sahıslar, daha sonra mudur yardımcıları onların üzerinde de müdürler yer alıyor. Jandarma astsubay ve jandarma uzman çavuslardan sorumlu bir mudur yardımcısı, jandarma subaylarından sorumlu bir mudur yardımcısı, her mudur yardımcısına baglı 4-5 veya daha fazla sayıdan oluşan ögretmenler, her ogretmene de duruma gore 4'e kadar ögrenci veriliyor. Örgüt, jandarmadaki yapılanlamasında İstanbul'u Avrupa, Anadolu ve Silivri olarak üç bölgeye ayırmış. "Marmara Bölge İmamı", jandarma yapılanması hiyerarsisi içinde en üst düzeyde olan ve Ankara'da bulunan "Jandarma Kuvvet Imamı"na doğrudan bağlı bulunuyor. Örgütün jandarmadaki yapılanmasında sınav sorularının nasıl elde edildiğini de anlatan itirafçı astsubay Ö.B, 2000'den 2015 yıllarına kadar Jandarma personelinin uzman cavusluktan astsubaylıga, astsubaylıktan subaylıga ve tum ihtisas sınavlarının sorularının dijital ortamda bolge temsilciliklerine geldigini söyledi.

Ö.B, 2013 yılından sonra soruların dijital olarak gelmeyip, listeler uzerinden Ankara Jandarma Beytepe Okullar Komutanlıgı'nda sınav komisyonları tarafından tespit edildigini, kariyer planlamasına gore yapının uygun gordugu ilgili personelin bolge temsilciliklerinin onayıyla tespit edildikten sonra bu sahıslara 2013 yılına kadar sınav sorularının verildigini ifade ederek, tespit edilen uygun adayın mudur veya mudur yardımcısının evinde veya personelin kendi evinde bilgisayar ortamında bir yemin metni okutulup verildigini, yapı icerisinde bu isin adına "Fetih Okuma" denildigini anlattı. Ö.B, 2010-2015 yılları arasında ilgili okullara yapı tarafından sokulan ogrenci sayısının yüzde 100'ü buldugunu belirtti. Bir devlet okulunda öğretmen olarak çalışan ve örgüt içinde sözde "müdür yardımcısı" pozisyonundaki itirafçının anlatımlarına göre ise örgütün jandarmadaki yapılanması ve birimlerinin görev dağılımı şöyle:

KÜSKÜNLERİ GERİ KAZANIYORLAR

Umitciler: Terör örgütünün yapılanması içinde 'Mudur' seviyesinde olup direkt temsilciye baglı olarak calısmakla birlikte her bolge temsilciliginin bir adet umitcisi bulunuyor. Bu sözde mudurluk, daha onceleri irtibat, himmet, izdivac vb. konularda sıkıntı cıkartan askeri personelin tekrardan geri kazanılması amacıyla kuruldu. Bunlar, kişinin tekrar kazanılması amacıyla dugunu, dogum gunu, cocugunun dunyaya gelmesi gibi ozel gunlerinde mutlaka bu kişiye çeyrek, yarım altın gibi çeşitli hediyeler veriyor.

1'DEN 52'YE ŞAKİRTLİK DERECESİ

İzdivaccılar: Jandarma personeline yine yapılanmaya mensup olan kadınları bulup evlendirmekle gorevli. Yapılanma dısı bir kadınla evlenen kisinin sakirtlik derecesi dusurulüyor ve hos karsılanmıyor. Şakirtlik derecesi, 1'den 52'ye kadar olup derecelenme bu sekilde yapılıyor.

PROGRAMLARI GELİŞTİRİYORLAR

Arama Tarama Mesulü (ATM): Terör örgütü elemanlarının kullandıgı dijital malzemelerdeki mensuplar arası iletisimi saglayan "Shu, Tango, ByLock" gibi programları yukleme, cihazları yeri geldiginde formatlama görevini yürütüyor. Örgüt içinde sözde 'müdür' seviyesinde görevi bulunan ATM sorumluları zaman zaman Ankara'da toplanıp program ve sistem geliştiriyor.

ELDİVENLE SAHTE İHBAR MEKTUBU

Bilgi İşlem Mesulü : Yapılanma içerisinde en kritik gorevi icra eden Bilgi İşlem Mesulü sorumluları, bilgisayardan cok iyi anlayan ve her turlu "diskriminasyon" (karalama, kotuleme amacıyla) faaliyetini yürütmekle görevli. Eldivenle sahte ihbar mektupları hazırlayıp kendilerinden olmayan personel hakkında 'Bunlar FETÖ'cü' diyerek Jandarma Genel Komutanlıgı'na gonderiyorlar.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber