Gaziantep Öğretmenevi Müdürü görevine iade edildi

Haber Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Öğretmenevi`nde başlayan kıyafet tartışmaları sırasında görevinden alınan ve geçici olarak başka bir okula atanan Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu, görevine iade edildi.

``Bir emekli öğretmenin kızının göbeğini açıkta bırakan kıyafeti nedeniyle sokulmadığı öğretmenevine kara çarşaflıların rahatlıkla girebildiği`` yolunda basında çıkan haberlerle ilgili olarak, Gaziantep Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişlerin hazırladıkları raporlar doğrultusunda, Efiloğlu`nun görevine tekrar iade edilmesine karar verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Öğretmenevi idaresi hakkında basında çıkan haberler üzerine açılan soruşturmayı yürüten ilköğretim müfettişlerinin yaptığı araştırma ve alınan ifadeler sonucunda, ``basında çıkan haberlerin aksine Hülya Keskin`in Öğretmenevine kıyafeti nedeniyle değil, emekli öğretmen kızı olduğu için Artvin`in Borçka İlçesi`nden aldığı Öğretmenevi Serbest Giriş Kartı`nın usulsüz verildiği gerekçesiyle alınmadığı`` belirlendi.

Öğretmenevi personeli ve olayın diğer tarafları ile yaptıkları görüşme ve alınan ifadeler sonucu soruşturmayı tamamlayan müfettişlerin, Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu`nu ``suçlu görmediği``, Efiloğlu`nun Öğretmenevi`ne girilirken uyulacak bazı kural ve şartları düzenleyen, ``Öğretmenevleri Lokalleri ve Eğitim Merkezleri Sosyal Tesisleri Yönetmeliği``ni uyguladığı, bu nedenle görevine iadesine karar verilmesini istedikleri bildirildi.

Alınan kararda, Gaziantep Öğretmenevi`ne ``Çarşaflı`` olarak girdiği iddia edilen Hatice Badak`ın ilköğretim müfettişlerine verdiği ifadenin de etkisi olduğu kaydedildi.

Önceki gün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`nde ifadesine başvurulan ardından İlköğretim müfettişlerinin de olayla ilgili bilgi veren Hatice Badak, ``Olay günü Öğretmenevine girmediğini, tesadüf eseri fotoğraf karelerine girdiğini`` söylemişti.

Badak ifadesinde, iddia edildiği gibi Öğretmenevine oturma veya dinlenme amacıyla girmediğini, kızının nişanı nedeniyle geldiği Gaziantep`te dünürü Nevin Şeker tarafından çarşıya alışveriş için giderken yolun kestirme olmasından dolayı Öğretmenevinin içinden geçip ana caddeye çıktıklarını anlatarak, ``Olayla uzaktan yakından ilgim yok. Tamamen tesadüf eseri oradan geçiyorduk`` görüşüne yer vermişti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber