ABD Büyükelçiliği 'FETÖ'cüler ile yapılan görüşmeye' ilişkin sessiz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili 55 kişi hakkında hazırladığı yeni iddianamede, FETÖ'nün sözde imamları Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük'ün telefonla aradığı belirlenen ABD Büyükelçiliği'nden yapılan görüşmelere ilişkin bilgi istendiğini vurgulamıştı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Temmuz 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD Büyükelçiliği 'FETÖ'cüler ile yapılan görüşmeye' ilişkin sessiz

  • KEMAL GÜMÜŞ

Başsavcılığın talebinde bu görüşmelerin hangi gerekçeyle yapıldığı, FETÖ'nün sözde imamlarının MİT TIR'larının durdurulmasının hemen ardından ABD Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'ndan hangi görevlilerle konuştuğunun cevabı isteniyordu.

YALANA KARŞI BELGE

Fidan'ın 30 Haziran'da yazılı olarak gönderdiği talebe karşılık, ABD Büyükelçiliği kendilerine böyle bir isteğin gelmediğini ileri sürdü. Başsavcı Fidan, bunun üzerine yazılı talebin hangi tarihte ve saatte teslim alındığına dair PTT tutanağını kamuoyu ilgi paylaşarak, ABD Büyükelçiliği'nin yalanını ortaya çıkardı. ABD Büyükelçiliği ise yalanının ortaya çıkmasının ardından sessizliğe gömüldü.

ABD Büyükelçiliği'nin darbe girişiminin önemli ismi firari Adil Öksüz'ü de ortaya çıkmıştı.Büyükelçilik, "Vizesinin iptal edildiğini söylemek için aradık" diye, akıllara zarar bir açıklama yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber