İmamın iftira sonucu öldürüldüğü kesinleşti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Mart 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Çardaklı köyünde 13 Şubat 2006 tarihinde sabah namazını kıldırmak üzere camiye giderken namus meselesi bahane edilerek vurulan imam Abdulkadir Çelenk'in (27) suçsuz olduğu ve bir iftiraya kurban gittiği, bugün sonuçlanan dava ile karara bağlandı.

Çardaklı köyünde 6 yıldır Diyanet mensubu olarak görev yapan Çelenk'in bir iftira sonucu suçsuz yere öldürüldüğü kararını veren Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi, Çelenk'i öldürdüğü kesinleşen Hüseyin Aydın'ı 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'na çarptırdı.

Göle'ye bağlı Balçeşme köyü doğumlu olan Çelenk, imamlığının yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunuydu. İmam Çelenk, Kaymakamlık sınavına hazırlanıyordu. Çelenk'in, eşi M.A ile ilişkiye girdiğini ve dünyaya gelen bebeğin Çelenk'e ait olduğunu savunan Hüseyin Aydın'ın yakınları ve avukatlarının bu tezi, Ankara'dan gelen DNA raporu ile çürüyünce Çelenk'in suçsuz olduğu ıspatlanmış oldu. Mahkemede, Hüseyin Aydın, M.A. ve bebekten alınan kan örneklerini DNA araştırma merkezine gönderen Çelenk'in savunma avukatı ve yakınları, gelen raporda yazan "Çocuk yüzde 99.99 H.A'ya aittir" ibaresini mahkemeye delil olarak sundu.

Bugün sonuçlanan dava sonrası Ardahan Adliyesi önünde bir açıklama yapan ve kendisi de emekli bir imam olan acılı baba İzzet Çelenk, "Biz başından beri oğlumuzun temiz olduğunu ve bir iftiraya kurban gittiğini söylemiştik zaten. Abdulkadir, kaymakam olacaktı ve bunu o köyde yaşayan bazı kişiler hazmedemiyordu. Çardaklı köyü ile bizim Balçeşme köyü arasında arazi yüzünden geçmişten beri yaşanan bir husumet var. Abdulkadir'in asıl bu sebepten dolayı öldürüldüğüne inanıyoruz. Yoksa benim oğlum başkasının namusuna göz dikecek biri değildi." dedi.

Adliye çıkışında Hüseyin Aydın'a lanetler yağdıran acılı aile, Jandarma ve polisin oluşturduğu etten duvarını daha fazla geçemedi. Bir ara fenalık geçiren ölen imamın kız kardeşi, bayan polislerin yardımı ile ayakta durabildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber