Bir tıkla emlakçı ol

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Mart 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

çok giren internet aracılığı ile günlük hayatımızı kolaylaştıracak, yemek siparişi, uçak bileti alımı, fatura ödemeleri, kiralık- satılık konut bakımı hatta kimi sitelerle hayat arkadaşı arayabiliyoruz. Tüm bunlara bir de internetten emlakçılık eklendi.

İlkon Emlak internet üzerinden emlakçı olmak için gereken tüm bilgileri ücretsiz olarak sunarken, ev almak ya da kiralamak isteyenlere de yol gösteriyor. İnternetten www.ilkon. com, www.kahins.com, www.onlineemlakofisi.net, www.emlakakademi.net siteleri ile hizmet veren İlkon Emlak, ayrıca siteleri vasıtasıyla bayilik de veriyor. İlkon Emlak ortaklarından Erdem Şahin, 10 yıldır faaliyet gösteren şirketin, bir yıldır internetten hizmet verdiğini söyledi. Verdikleri eğitimlerle emlakçının bilmesi gereken herşeyi sunduklarını kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

İLK GÖREV ARABULUCULUK

?Sitelerimiz vasıtasıyla alıcı ile satıcı internetten artık emlakları bulabiliyorlar. Sitemizde 86 saatlik eğitim var. İsteyenler de sitemizdeki eğitimleri aldıktan sonra bizim bayimiz olabiliyor. Örneğin, emlakçı olmak istiyorsunuz, bir çevreniz de var, ofise gelecek zamanınız yok. Bizim franchising ya da fiziksel ofislerimizden birine bağlanıp online olarak çalışıyorsunuz. İsteyen herkes eğitimleri aldıktan sonra bizim emlakçımız olabiliyor. Online emlakçılarımız, internet sitemize girip bilgilerini bırakan, ev almak ya da kiralamak isteyen insanlarla iletişime geçip onlara evleri gezdiriyor. Yani müşterilerini de internetten alıyorlar. Bizden bayilik almak isteyen Van'dan İzmir'e, Hakkâri'den Samsun'a kadar çok sayıda insan var. Şu an sitemizde 450 tane üyemiz var, bunların bire bir her gün gerçekten emlak işi yapanların sayısı 40 tane. Ayrıca her gün ev bakmak için 3 bin kişi sitemizi ziyaret ediyor. Bayilerimizin dışında Türkiye genelinde 6 tane de fiziksel ofisimiz var.? Emlakçının ilk görevinin anlaştırma hizmete vermek olduğunu söyleyen Şahin, ?Emlakçının, kredili bir emlak satışı için 44 tane doküman toplaması lazım. Yurtdışında sistem böyle işliyor. Türkiye'deki emlakçıların yüzde 80'i sadece arabulucuk yapıyor. Verdiğimiz eğitimlerle sektörü de geliştirmek istiyoruz? diyor. Şahin, İstanbul Ticaret Odası'nın kayıtlarına göre, Türkiye'deki en çok emlak satan emlakçı olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber