Milletvekilinden spiker isyanı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Mart 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İstanbul Milletvekili Topuz, televizyon ve radyolarda çalışan spikerlerin Türkçe'yi yanlış kullandığını, yabancı sözcüklere fazla yer verdiğini belirterek RTÜK'e başvurdu.

Televizyon ve radyolarda çalışan spikerlerin Türkçe'yi kullanım şekilleri AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'u çileden çıkardı. Topuz, spikerlerin yabancı dilde, argo kelimeler kullanmasının önlenmesi için RTÜK'e başvurdu. İşyerlerinde Türkçe isimler kullanılması yönünde bir yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sunan Topuz, vatandaşlardan gelen telefonlar üzerine radyo ve televizyonları da takibe aldı. Topuz, özellikle "demokrasi, program, kâr, hâlâ" gibi sözcüklerin sürekli yanlış telaffuz edilmesine isyan etti. Bazı spiker ya da sunucuların Türkçe'yi yanlış kullandığını, İngilizce başta olmak üzere yabancı sözcüklere çok fazla yer verdiğini belirterek RTÜK'e yazı gönderdi.

DENETLENMESİNİ İSTEDİ

Yazıda, "Türk dilinin yanlış kullanımı ve telaffuz hatalarının önlenmesi açısından yayınların denetlenmesi için gerekenin yapılacağına inancımız tamdır "denildi. Topuz, vatandaşların kendisi arayıp, "Spikerler neden Türkçe konuşmuyor? Çok fazla argo kullanıyorlar" dediğini, kendisinin de bunun üzerine RTÜK'e başvurduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber