Zengin olmak için 21 Mart'ı bekliyip Şeyh Maktum'a dua ediyorlar...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mart 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Levent'teki eski İETT garajı arazisinin 21 Mart'ta yapılacak ihalesi için dev yatırımcılar son hazırlıklarını yaparken, bölgede oturan dar gelirli vatandaşlara da piyango vurdu. Arazinin hemen arkasında yer alan, Çeliktepe'de emlak fiyatları birkaç gün içinde yüzde 50 arttı. 265.8 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkan arazi için 16 ayrı yatırımcı şartname alırken, Çarşamba günü yapılan satışta fiyatın 800 milyon doları aşabileceği belirtiliyor.

Fiyat 800 milyon $

Çeliktepe'de evi olan vatandaşlar ise şimdiden zengin olma hayalleri kurmaya başladı. Tekfen Plaza, İş Bankası ve Sabancı'nın ikiz kulelerinin hemen karşısında yer alan İETT garajına komşu olan İnönü Caddesi'nde 15 yıldır emlakçılık yapan Salih Koç, arsa tapulu ev fiyatlarında yüzde 20, kat mülkiyetli konutların fiyatlarında ise yüzde 50 oranında artış olduğunu söylüyor.

10 yıl öncesine kadar Çeliktepe Mahallesi'nde, sanayi bölgesi diye insanların oturmak istemediğini belirten Koç, ?Gökdelenlerin yükselmesinin yanısıra metronun gelmesinin ardından konut fiyatları artmaya başladı. 300-400 YTL olan kiralar 500 ile 700 YTL arasında artık. Zemininin de sağlam olması nedeniyle birçok savcı, avukat ve öğretmenin semte taşındığını söylemeliyim? diyor. Emlak alım satımının mahallede kesildiğine de değinen Koç, şöyle devam ediyor:

?Herkes, İETT garajının satılmasını bekliyor. Satış gerçekleştikten sonra emlak fiyatları artacağı için kimse mülk satmaya yanaşmıyor. Toprak tapulu noter satışlı 70-80 bin YTL olan ev için 120-130 bin YTL istiyorlar. Kat mülkiyeti olan evler ise 150 bin YTL'den 210-220 bin YTL'ye çıkmış durumda.?

'Allah Şeyh Maktum'dan razı olsun'

Dubai şeyhi El Maktum'un burgu kule yapma isteğiyle gündeme gelen Levent'teki İETT arazisi nin ihalesi öncesi Çeliktepe'deki emlak piyasasında da heyecan zirveye taşındı. Doğma büyüme Çeliktepeli olan ve mahalle bakkalı işleten Saadettin Göktürk ise yaşadıkları değişimi şöyle dile getiriyor: ?Allah Şeyh El Maktum'dan razı olsun. Birçok kimsenin beğenmediği Çeliktepe'ye hakettiği değeri gösterdi. İnsanlar burada değil oturmak gelmek bile istemezken şimdi, metro ve gökdelenlerin burada olması konut fiyatlarını artırdı. Benim dükkanım 75 metrekare ve fiyatı 50 bin YTL'yken şu an 100 bin YTL istiyorum. Şeyh'e komşu olmak isteyen meraklı müteahhitlerin gelip gittiğine tanık oluyoruz, ancak kimse acele etmek istemiyor. Neyin ne olduğu ortaya çıktıktan sonra bölge sakinleri masaya oturacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber