Adana'da işkence şüphelisi bir polis daha tahliye edildi

Bir kişiye işkence yaptıkları iddia edilen 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan biri daha adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da işkence şüphelisi bir polis daha tahliye edildi

Adana'da bir kişiye işkence yaptıkları iddia edilen 5'i tutuklu 6 kişinin 38'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle açılan davaya devam edildi. Sanıklardan biri daha adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar polis memuru Metin D, Faruk Ö, Yasin D. ve Ethem D. ile tutuksuz Emrah Y. hazır bulundu. Saniye D. ise tutuklu olduğu Tarsus Kadın Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Saniye D'nin avukatı müvekkilinin olayların gerçekleştirildiği sırada evde bile olmadığını, bu yüzden suça iştirak etmesi ya da azmettirmesinin söz konusu olamayacağını öne sürerken, diğer müvekkili olan sanık polis memuru Metin D. hakkında da idari soruşturma başlatıldığını, bu nedenlerden dolayı her iki müvekkilinin de tahliyesini istedi.

Faruk Ö'nün avukatı da müvekkili hakkında isnat edilen tek suçun yaralama olduğunu aktararak, sanığın sahip olduğu eski model olan telefonundan ses ve görüntü paylaşımı yapılamadığını söyledi.

Diğer sanıklar da tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Faruk Ö'yü bulunduğu güvenlik birimine her hafta imza atma şartıyla tahliye etti. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Adana'da yaşayan O.E, yaklaşık 3 ay boyunca arkadaşlık yaptığı ve evlilik hazırlığında olduğu Saniye D'den ayrılmak isteyince sevgilisi tarafından 8 Ağustos 2016'da çağrıldığı Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evde işkenceye uğradığını iddia etmiş, şikayeti üzerine 6 sanık tutuklanıp haklarında dava açılmıştı.

Görülmeye başlayan dava kapsamında sanıklardan Emrah Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber