Türk Prof. Avrupa'dan 8 doktor ithal ediyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mart 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'nın en ünlü 8 çocuk doktoru İstanbul'a geliyor. Proje Türkiye'ye "ithal doktor" tartışmalarına yeni bir boyut getirdi.

Türkiye'de ithal doktor tartışmaları sürerken, Marmara Üniversitesi Çocuk Sindirim Karaciğer ve Beslenme Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ithal doktor projesi geliştirdi. Projeye göre Avrupa'nın top 10'unda yer alan 8 doktoru her ay sırayla Prof. Dr. Pehlivanoğlu tarafından Türkiye'de ağırlanacak ve burada kaldığı 3-4 gün içinde çocukları muayene edecek. Türkiye ve Orta Asya'daki çocukların önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatları kaybetmeleri üzerine işbirliği fikrini geliştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Pehlivanoğlu, "Biz insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Bu takım Avrupa'da çocuk hekimliğinin beyin takımıdır" dedi. Kendisi de tıp literatürüne yemek borusu yanan çocuklara yaptığı yapay kanallarla giren Prof. Dr. Pehlivanoğlu, "Bu değerli hekimler İstanbul'da kaldıkları süre içinde çeşitli nedenlerle tanısı bugüne kadar konamayan birçok çocuğu kliniğimizde muayene edecek. Bunun yanı sıra Türklerin ulaşmakta zorluk yaşadıkları birçok laboratuvarın kapıları artık çocuklar için açılacak. Ayrıca Türkiye'deki çocuk hekimleri bu uzmanlardan eğitim de alabilecek" dedi.

YUNANLILARI DA İKNA ETTİ

Pehlivanoğlu, tarihsel ve politik birçok sorun karşısında isteseler bile Türkiye'ye gelemeyeceklerini belirten Yunanlı doktorları 4 ay önce Kapadokya'da düzenlediği kongrede ikna ettiğini söyledi. Pehlivanoğlu "Bana her zaman hayalci diyen Yunanlılar, 'seni hep reddettik, ancak bugün bu rüya karşısında eğiliyoruz ve her çalışmanda yanındayız. Artık politikacılar aramıza girmemeli' dediler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber