Korumalı imam coşar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Mart 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazelerindeki konuşmalarıyla birilerinden ve camiye gelen uyuşturucu bağımlılarından tehditler almaya başlayan Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan sonra yakın koruması olan ilk din adamı.

ANKARA'NIN ünlü Kocatepe Camii'nin 32 yıllık imamı İsmail Coşar, şehit cenazelerindeki sözlerinden dolayı PKK'dan ve camiye gelen uyuşturucu bağımlılarından aldığı tehditler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan sonra yakın koruması olan ikinci din görevlisi oldu. Diyanet Korosu'nun da kurucusu olan Coşar, Turgut Özal ve Alpaslan Türkeş gibi pek çok ünlünün de cenaze namazını kıldıran bir isim. Sesini başka alanda kullanması ve siyasete girmesi için çok sayıda teklif de alan Coşar ?Ünlülerle hep bir aradayım. Ama siyaseti hiç düşünmedim. Sesimi başka alanlarda da kullanabilirdim. Ama yapmadım. Çünkü mesleğime aşığım' dedi.

KÖTÜ SÖZÜM YOK

ŞU sıralar korumasıyla gezen Coşar, kendisine neden koruma verildiği ile ilgili şunları söyledi: ?Beni en çok duygulandıran ve üzen şehit cenaze törenleridir. Niçin bu askerleri şehit ettiklerini anlamıyorum. Şehit cenazelerinde konuşuyorum. Kem sözüm yok, sadece barış ve sevgi isterim. Ama bundan rahatsız olan var. Ayrıca camiye tinerciler ve uyuşturucu bağımlıları gelip kalmak istiyor, saldırgan oluyorlar. Bunun üzerine devlet tarafından bana yakın koruma verildi.'

ÖZEL GÜVENLİK ŞART

KOCATEPE Camii'nde tarihi bir eşya olmamasına rağmen hırsızlıklar olduğunu belirten Coşar, hırsız ve tinercilerin camide yatmak isteyip, taşkınlık yaptıklarını söyledi. Coşar ?Büyük camilerde en az iki güvenlik görevlisi olmalı. Çünkü bizim onlarla mücadele etmemiz güç' dedi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la Malatya'dan tanıştıklarını belirten İsmail Coşar ?Büyükanıt Paşa, er-subay demeden tüm şehit cenazelerine katılıyor. Bu ilgi ve alakası beni çok heyecanlandırıyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber