Çankaya'ya layık marş bulunamadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mart 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ?Çankaya Marşı Söz Yarışması?nda birinciliğe layık eser bulunamadı.

Çankaya Belediyesi tarafından Çankaya ilçesinin tarihi önemine ve misyonuna ilişkin duyguları ifade eden, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi, bağımsızlık ve özgürlük çabasını ve Çankaya'nın Başkent içindeki konumunu kapsayacak nitelikte hazırlanacak marş için açılan söz yarışması, hüsranla sonuçlandı.

Türkiye'nin dört bir yanından 400'ü aşkın eserin gönderildiği yarışmada Turgut Özakman (Yazar), Bekir Coşkun (Hürriyet Gazetesi Yazarı), Mustafa Balbay (Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi), Orhun Orhon (Müzisyen), Hayati Sönmez'den (Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve H.İ. Müdürü) oluşan jüri ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, yapılan değerlendirmenin ardından sonuçları açıkladı. Yarışmada birinciliğe değer eser bulunamadı. İkincilik ödülü Sabri Yücel (İzmir)'in, üçüncülük ödülü Ertan Urunga'nın (Antalya) eserlerine verilirken, Hasan İpek (Çorum), Gülten Gümüş (İstanbul) ve Yücel Coşkun'un (Tekirdağ) eserleri mansiyon almaya değer görüldü.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çankaya'nın Cumhuriyet tarihinde taşıdığı öneme, yarışmaya ülkenin dört bir yanından katılan yarışmacılar tarafından sahip çıkılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

?Çankaya Marşı Söz Yarışması? ödül töreni, 24 Mart 2007 tarihinde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 19.00'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber