Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında MİT ve TSK hazırlıklarını tamamladı

Haber Giriş : 26 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Meclis'te kabul edilen Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında internet sitesindeki "Bilgi Edinme Başvurusu Formu" ile vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı da aynı paralelde hizmet sunuyor.

MİT'in resmi sitesi www.mit.gov.tr adresinde yer alan bilgilere göre, ilgili yasanın 24 Nisan 2003 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına ilişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, bilgi edinme talebinin işleme konulabilmesi amacıyla formun konulduğu belirtildi. Sitede, bilgi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin ilgili formu doldurmalarının zorunlu olduğu kaydedildi. Bilgi başvurusunda bulunanların şu bilgileri girmeleri isteniyor: Başvuru sahibinin adı, soyadı, ev ya da iş adresi, T.C. Kimlik No'su, imzası, elektronik posta adresi. Sitede bulunan başvuru formuna, "4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim." yazmak gerekiyor. "Bilgi Edinme Başvurusu Formu"nun bulunduğu internet adresine, güvenlik sertifikası onaylandıktan sonra girilebiliyor.

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı'nın www.tsk.mil.tr resmi internet adresinde, "Bilgi Edinme Birimi" bulunuyor. Genelkurmay'ın sitesinde, Bilgi Edinme Birimi başlığı altında, Bilgi Edinme Kanunu ve Yönetmeliği ile Genelkurmay'ın [email protected] elektronik posta adresi yer alıyor. Bilgi Edinme Hakkı Yasası, 24 Nisan 2003 tarihinde yürürlüğe girdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber