Belçika'da kredi kartlarının yerini cep telefonları alıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mart 2007 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belçika'da, 150 Euro'nun altındaki ödemeler, Nisan ayından itibaren nakit ya da kredi kartıyla değil doğrudan olarak cep telefonundan kısa mesaj atarak yapılabilecek.

Avrupa'da nakit ödemenin yerini alan kredi kartlarının da tahtı sallanıyor. Gelecek ay Belçika'da uygulamaya geçecek yeni bir sistem, başarılı olursa kredi kartı kullanımını azaltabilir.

Nisan ayından itibaren kullanılacak sistem çerçevesinde, www.tunz.com adresinde bir elektronik hesap açan herkes, ödemelerini nakit ya da kredi kartıyla değil doğrudan doğruya cep telefonuyla yapabilecek.

Belçikalı Türklerin yayınladığı Binfikir gazetesinin haberine göre sistem banka, finans ve sigorta kurumlarından oluşan bir komisyon tarafından da tanınacak.

CEP TELEFONUNDAN İNTERNETE

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde denenen şimdi de Belçika'da kullanılmaya başlanacak sistemde, www.tunz.com adresinde açılan hesap, kullanıcının cep telefonuna bağlanacak.

Ödeme yapmak isteyen kullanıcı, örneğin ?25 Öde, 0475123456 (pin kodu) Yemek" yazacak ve yemek için 25 Euro ödemiş olacak. Kullanıcı ayrıca her kısa mesaj için 15 ila 40 cent arasında komisyon ödeyecek.

Sistem, güvenliğin sağlanabilmesi için 150 Euro ile sınırlanırken, bu miktar üzerindeki ödemelerde ?mesajla ödeme" sistemi kullanılamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber