Bir Köşk anketi de Unakıtan'dan

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 20 Mart 2007 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin geçen hafta yaptığı Köşk anketine yönelik tartışmalar sürerken, bir seçim anketi de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan geldi. Unakıtan, 20 önemli Amerikan şirketinin Türkiye'deki temsilcilerine ''Cumhurbaşkanı kim olmalı?'' diye sordu. Anketten tek bir isim çıkmadı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkta hemen her platformda, muhtemel adaylar ile ilgili nabız yoklaması yapılıyor.

Son nabız yoklamasını da Maliye Bakanı Unakıtan yaptı. Görüş bildirenler Amerikan şirketlerinin Türk ve Amerikalı yöneticileriydi.

İşadamaları, milyonlarca dolar sermayesi olan, Earttech, Chevron, Toreador, Pepsi, Cargill, Merck Sharp Dohme, Wall Street Institute, Ford, Goodyear ve daha birçok şirketin temsilcileri, kısa adı ABFT olan Amerikan Şirketler Derneği'ni kurdu.

ABFT, şu sıralar sonuçlarını 26 Mart'ta kamuoyuna duyuracağı bir anket hazırlıyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan "Cumhurbaşkanı kim olmalı?" sorusunun ankette yer alıp almadığını sordu. İşadamlarından "hayır" yanıtı alan Unakıtan, kendisi harekete geçti ve şirletlerin nabzını yokladı.

İşadamlarının soruya verdikleri cevaplardan bazıları şöyle oldu:

"Köşk'te altın dağıtmıyorlar. Şerefse başbakanlıkta şerefli bir makam. Başbakan Erdoğan yerini muhafaza ederse ülke için daha iyi olur diye düşünüyoruz. Yoksa işimiz zora girer".

"Daha aktif bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Başbakanımız o işi daha iyi yapar".

"Benim oy kullanma hakkım yok"

Anketten tek bir isim çıkmadı. Unakıtan, yemekte, Amerikalı şirketlerin hükümetten beklentilerini de dinledi. İşadamları vergilerin yüksekliğinden, araştırma-geliştirme desteklerinin yetersizliğinden şikayet etti.

İşadamları, Unakıtan'ın "SSK primleri düşecek, AR-GE yatırımları için yeni bir tasarıyla önünüzü açacağız, Avrupa Birliği'ne 'paşa paşa gireceğiz' sözlerinden etkilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber