Gaziosmanpaşa'daki kanalizasyon patlaması alarma geçirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da yer altındaki kanalizasyon hattında meydana gelen şiddetli patlama, itfaiye ve polisi harekete geçirdi. Cadde üzerindeki rögar kapaklarını havaya uçuran patlama sonrası asfat yarılırken, patlamaya sanayi sitelerinden sızan atık kimyasalların neden olduğu iddia edildi.

Yenimahalle Cebeci Caddesi üzerindeki vatandaşlar, saat 12.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlamalarla panikledi. Cadde altında meydana gelen patlamada rögar kapakları havaya uçarken, asfaltta birçok noktada yarıldı. Patlamanın meydana geldiği bölgenin sanayi sitesi içerisinde yer alması ve vatandaşların yoğun olarak kullanmaması faciayı önlerken, olay yerine itfaiye ve polis çağırıldı. Adrese gelen itfaiye ve polis ekibi, caddenin halini görünce yolu trafiğe kapattı. 500 metrelik cadde üzerinde 5 rögar kapağının havaya uçtuğu ve asfaltın birkaç noktada yarıldığını gören polis, patlamaya doğalgazın neden olduğunu düşünerek İGDAŞ ekiplerini bilgilendirdi.

Patlamanın meydana geldiği cadde üzerinde bir petrol istasyonu, çok sayıda fabrika ve bir de okulun bulunması, yetkilileri endişelendirdi. İGDAŞ ekipleri cadde üzerinde gaz çıkışının halen sürdüğünü görürken, ellerindeki cihazlarla gaz ölçümü yaptı. Ölçümler sonucu herhangi bir doğalgaz veya metan gazı birikimi olmadığını belirten yetkililer, patlamaya çevredeki sanayi sitelerinden kanalizasyona sızan kimyasalların neden olabileceği bildirildi.

Patlamayı gören bir vatandaş, "Çocuğumla birlikte yürüyordum. Birden bir patlama sesi duydum ardından 2 patlama sesi daha geldi. Yukarıya doğru asfalttan toz bulutu kalktığını gördüm. Büyük korku yaşadım" dedi. Benzin istasyonunda çalışan bir pompacı ise, patlama sesini duyduğunu ve caddenin alt kısmında bulunan otogaz istasyonunda patlama olduğunu düşündüğünü söyledi.

Cadde patlama sonrası trafiğe kapatılırken, itfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber