Havuza çiş yapmaya 'devlet yasağı'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mart 2007 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı hazırladığı yönetmelikle havuzların kullanım şartlarını belirledi. Yönetmelikte,?Havuz suyuna işemek, tükürmek yasaktır? denildi. Mayoların ise sade ve temiz olması şart koşuldu

Devlet, yüzme havuzlarına el attı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan havuz yönetmeliğine göre, yüzme havuzlarında artık hijyen ?olmazsa olmaz? olacak. ?Yüzme havuzlarının tabi olacağı esas ve şartlar? hakkındaki yönetmelikle konulan kurallardan bazıları...

UYGUNSUZ HAREKETLER: Havuz suyuna işemek, tükürmek, sümkürmek veya pislik atmak ve herhangi bir şekilde uygunsuz hareket etmek yasaktır. İhtar edilmelerine rağmen bu hareketlerden herhangi birini yapanlar derhal havuzdan çıkarılacaktır.

SADE MAYO ŞARTI: Yüzücülerin temiz ve sade mayolarla havuza girmeleri sağlanacak, kedi, köpek ve benzeri hayvanların yüzme havuzu ve soyunma bölümlerine götürülmesine izin verilmeyecektir. Yüzme havuzu işleticisi tarafından verilen mayolar her seferinde sıcak su ve deterjanla yıkanacaktır.

SICAK DUŞ OLACAK: Soyunma yerleri, tuvaletler, duş yerleri dolaşma yerleri ve benzeri yerler daima temiz tutulacak. Yüzücüler duştan önce tuvalete girebilirler ancak, duştan sonra tuvalete girmeleri halinde tekrar duş almaları sağlanacaktır.

KADIN-ERKEK AYRIMI: Duşlar, en kalabalık dönemler göz önünde bulundurularak en az 20 kişiye bir duş düşecek şekilde yapılacak. Kadın ve erkek duş yerleri ayrı olacak.

BİR YIL SÜRE Havuzlara bu hükümlerin uygulanması için bir yıl süre tanındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber