Yüksek yargıda yüksek gerilim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mart 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Müstaşarını suçladı. Onursal Başkan Kanadağlu "Yargının bağımsızlığını bitirmek isteyenleri defedeceğiz" dedi.

Yüksek yargıda bugüne kadar görülmemiş bir gerilim yaşanıyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun boşalan üyelikleri tam 300 gündür seçilemiyor. Önceki gün yapılan toplantıya Adalet Bakanı ve Müşteşarı katılmasıyanca seçim yine gerçekleşemedi.

Bunun üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Müsteşarına karşı "Görevi suistimal suçu işlediler" diye sert bir açıklama yaptı.

Bunun Ardından Onursal Başkan Sabih Kanadoğlu, "Yargının bağımsızlığına müdahale ediliyor. Millite uyarıyorum. Bu müdahale demokrasiyi de zedeler. Çünkü bağımsız yargının olmadığı yerde demokrasi de olmaz. Yargı bu saldırıları mutlaka defedecektir" dedi.

Bir başka açıkmala ise Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanlığı'ndan geldi.

Bu arada adalet Bakanı Almanya'da olduğu için henüz bir açıklama yapmadı.

DAKİKA DAKİKA YARGIDA KRİZ

10.44 HSYK, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kasırga'nın veya yardımcısının toplantıya katılmaması nedeniyle toplanamadı.

12.18 HSYK, mazaret bildirmeyerek katılmayan Müsteşar Fatih Kasırga için tutunak tuttu.

12.30 HSYK Başkanvekili Yargıtay Üyesi Mahmut Acar, ?Bu konuda sorumlular hakkında yasal gereğinin yapılması açısından tutanak da düzenlenmiş ve imza altına alınmıştır? dedi.

13.33 HSYK Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in dün Kurul'a bir yazı göndererek, toplantı yapılmamasını istediğini bildirdi. Çiçek'in gönderdiği yazı ile ilgili olarak Kurum, ?Bu durum sadece, yargı bağımsızlığına karşı bir duruş, Yüksek Kurul'un faaliyetlerini engelleme, yargıya müdahale niteliği arz etmektedir? açıklaması yaptı.

16.21 Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ı, HSYK toplantısına mazeret bildirmeden katılmayan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında ?görevi kötüye kullanmak?tan soruşturma başlatması için göreve çağırdı.

22.00 Onursal Başkan Sabih Kanadoğlu, "Yargının bağımsızlığına müdahale ediliyor. Millite uyarıyorum. Bu müdahale demokrasiyi de zedeler. Çünkü bağımsız yargının olmadığı yerde demokrasi de olmaz. Yargı bu saldırıları mutlaka defedecektir" dedi.

00.02 Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten hanüz bir açıklama gelmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber