İslamofobi kör etti

Evlerini terk etmek zorunda kalan Müslüman göçmenlere karşı mücadele ettiklerini savunan Norveçli ırkçı bir grup, boş otobüs koltuklarını çarşaflı kadınlara benzetince alay konusu oldu. Fotoğrafı Facebook hesabında paylaşan aşırı sağcı grup, Norveç'in İslamlaştırıldığını iddia etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ağustos 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İslamofobi kör etti

Norveç'te Fedrelandet viktigst (Önce Anavatan) isimli ırkçı bir grup, Facebook hesabında paylaştığı fotoğrafla dünyanın alay konusu oldu. Amaçlarının Müslüman göçmenlere karşı mücadele etmek olduğunu belirten grup, boş otobüs koltuklarını çarşaf giymiş kadınlar zannetti. Irkçı faaliyetlerine destek toplamaya çalışırken espri malzemesine dönüşen Norveçliler, ülkelerinin İslamlaştırıldığını da iddia etti.

İNGİLİZLER Tİ'YE ALDI

Söz konusu paylaşıma "Boş otobüs koltukları mı Norveç'i İslamlaştırdı?" gibi çok sayıda ironik yorum gelirken, İngiliz Mirror gazetesi de olayı manşetten gördü. Gazete, "Bunun bir parodi olmasını ümit ediyoruz" diyerek paylaşımı ti'ye aldı. Haber sitesi BuzzFeed ise söz konusu paylaşımı yapanlar için "kafayı yemişler" ifadelerini kullandı. Dünyanın tepki gösterdiği paylaşım ile ilgili gruptan henüz bir açıklama gelmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber