Hakime klasik müzik soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, boşanma davalarında olumlu bir hava yaratmak amacıyla duruşma salonunda klasik müzik dinleten İzmir 13. Aile Mahkemesi Hakimi Ali Soyer hakkında tahkikat başlattı.

Adalet Bakanlığı, Hakim Ali Soyer hakkında, ?duruşma salonunda klasik müzik dinlettiği' iddiasıyla soruşturma başlattı. Duruşma salonunda yarattığı ortam ile çok sayıda çiftin mahkeme salonunda son anda boşanmaktan vazgeçmesine vesile olduğunu belirten hakim Soyer ise soruşturmaya karşın uygulamayı sürdürüyor.

Haberin devamı

Hakim Soyer hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösteren İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir, ?Adalet Bakanlığı, bugün hakimlerle savcılarla atama konusu nedeniyle mahkemelik. Kendi hakimiyle kavga eden, avukatlara husumet besleyen bir kurumdan çok fazla şey beklemek yanıltıcı olur. Hakimi tanımıyorum ama klasik müzik dinletiyor diye hakime açılan soruşturmadan önemli bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyorum? dedi.

Hakim Soyer, duruşmalar sırasında ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer'in klasik müzik yorumlarını dinlettiğini, müziğin boşanmak isteyen çiftler arasında daha olumlu bir hava yarattığını kaydetmişti.

Boşanma duruşmalarını aceleye getirmek istemediğini açıklayan Hakim Soyer, günlük duruşma sayısını az tuttuğunu ve çiftlere psikologa gitme önerisinde bulunduğunu bildirmişti.

Soyer, ?mahkemesinde görülen davalarda kavga gürültüye hiç rastlanmadığını? belirtmiş, boşanmak için karşısına gelen çiftlerin mahkemedeki olumlu havadan etkilenerek barıştığını, çiftlerin daha sonra el ele gelerek kendisine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu ifade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber