İhale iptali emri Başbakan'dan geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar,, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin satışı konusunda kamuoyunda yer alan yorumlar üzerine, bu sabah Başbakan Erdoğan'ın kendisini arayarak, ihalenin iptal edilmesini istediğini söyledi.

Kamuoyundaki tartışmalardan sonra, kendilerinin de ihaleyi iptal etme eğilimine girdiklerini belirten Bayraktar, şöyle konuştu: ''Kamuoyunda 2-3 milyar dolar lafı edilince, bizim bu söylenenlere rağmen ihaleyi daha düşük fiyatlara sonuçlandırmamız mümkün olmazdı. Biz yine de ihaleye çıkalım müşterileri, teklifleri görelim dedik. İhalede daha teklifler alınmadan, olay şuyuu vukuundan beter hale geldi. Kamuoyunda olayın tartışılması çok iyi. Eğer yanlış yapıyorsak biz de tabii ki yanlıştan döneriz. Ama müşteriyi ve fiyatı görmek istedik. Kamunun menfaati olmayan bir işi yapmayız. Bu arsanın kamuoyunda tartışılması, neyin ne olduğunun ortaya çıkması çok iyi oldu.''

TOKİ, İstanbul-Ataköy'deki, Galeria'nın da üzerinde bulunduğu arsanın bir bölümünün satışı için yarın yapacağı açık artırma ihalesini, bu sabah iptal ettiğini açıklamıştı. TOKİ'den yapılan açıklamada, Bakırköy ilçesi, Zeytinlik mahallesinde bulunan toplam 297 bin 567,50 metre kare yüzölçümlü 564 ada 151 parsel no'lu taşınmazdaki 141 bin 248,93 metre karelik arsanın satış ihalesinin iptal edildiği bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber