Derbecilere 'tek tip kıyafet' için KHK çıkacak

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, "Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Derbecilere 'tek tip kıyafet' için KHK çıkacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Maltepe mitingine ilişkin, "Benim kanaatim kendisi 2019'da adaylık için zemin hazırlıyor. Bu mitingi de adaylığının ilk ilanıdır. Orada muhafazakar kesime, başka kesimlere mesaj veriyor. 'Ben sizin hepinizin hamisi olacağım' diyor. Adalet mitingi değil kesinlikle adaylık mitingiydi. O adaylık mitingi, çok açık yani." dedi.

Bozdağ, TRT Genel Müdürlüğünde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin, "Çok gerekli de değil, kılık kıyafete ilişkin yasada gerekli düzenlemeler var." ifadelerinin sorulması üzerine Bozdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün bu konuda bir açıklama yaptığını, yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Feyzioğlu'nun dediği gibi kılık kıyafete ilişkin bir düzenlemenin bulunduğunu belirten Bozdağ, "Doğru ama bu genel bir düzenleme. Herkesle ilgili aynı düzenlemeyi yaptığınızda o düzenlemeye göre hareket etmeniz gerekir. Terör suçlarına ayrı, darbe suçlarına ayrı, çıkar amaçlı suç örgütlerine ayrı ve diğer suçlara göre bir değerlendirme yaptığınızda, eşitlik ilkesi ile bağdaşmayacağı için orada bir sorun olduğu değerlendiriliyor. Sayın Bakan, kimlere uygulanacağı konusunda genel dışında birtakım farklılıklar olacaksa onun bir yasal zemine ihtiyacı olduğunu ifade etti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek tip kıyafetin rengine ilişkin açıklamada bulunduğunu anımsatan Bozdağ, "Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber