Turizm toplantısında kaymakama şok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BODRUM Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) üyesi işadamı Aydın Doğer, ?Bodrum Turizmi ve Sezon Öncesi Değerlendirmeleri' konulu toplantıda konuşmak için kürsüye çıktığında, ilçede Atatürk düşmanlığı yapan bir yazara konferans verdirildiği gerekçesiyle Kaymakam Abdullah Kalkan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Doğer'in açıklamaları salonda soğuk duş etkisi yaparken, konferanstan haberi olmadığını söyleyen Kaymakam Kalkan, ?Ne gerekiyorsa yapacağım? dedi.

Olay, Dedeman Otel'de Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen ?Bodrum Turizmi ve Sezon Öncesi Değerlendirmeleri' konulu toplantıda yaşandı. Kaymakam Abdullah Kalkan, BESİAD Başkanı Ayşe Özer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nasih Demir, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve turizmcilerin katıldığı toplantıda turizm sezonu öncesi kentin altyapı sorunları tartışıldı. Sezon ortasında turistin en çok hanutçuluk, çevre ve deniz kirliliği, elektrik kesintileri ve fiyat politikasından yakındığını belirten turizmciler köklü çözüm bulunması görüşünde birleşti.

TÜRSAB Başkanı Nasih Demir, Bodrum'da otellerin ve turistik tesislerin beş yıldızlı ve kaliteli olduğunu ancak otelden dışarı çıkan turistin cadde ve sokakta aynı kaliteyi bulamadığını söyledi. Kaymakam Kalkan yaptığı konuşmada en büyük sorunun aşırı yapılaşma ve hanutçuluk olduğunu belirterek, ?74 bin turistik yatağın bulunduğu ilçede 700 emlakçı, yüz binin üzerinde ikinci konut var. Artık Bodrum kendi geleceğini ve kaderini çizmek zorunda. Sezon içerisinde turist yolda hanutçular nedeniyle yürüyemiyor. 30 işletmeye kapatma cezası ve yaklaşık 90 bin YTL para cezası verilmesine rağmen bunu önleyemedik. Hanutçuluk yapan işletmelerin ruhsatlarını iptal edeceğiz. Hanutçuluk turizmin düşmanı? dedi.

KAYMAKAM'A ŞOK

Toplantının sonunda kürsüye gelen BOSİAD üyesi işadamı Aydın Doğer'in açıklamaları salonda buz gibi bir hava estirdi. Doğer, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi Kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamlık ve BOSİAD tarafından düzenlenen ve Kaymakam Kalkan'ın da izlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Yavuz Bülent Bakiler'e suçlamalar yöneltti. Doğer, Bakiler hakkında İstanbul'da Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle dava açıldığını öne sürdü, ?Böyle bir kişinin Bodrum'da konferansa davet edilmesi bir skandal? dedi.

Doğer, Kaymakam Abdullah Kalkan ve BOSİAD yönetimini sert şekilde eleştirerek, şöyle devam etti:

?Geçen hafta Bodrum'da yaşanan sessiz skandala hepimiz alet olduk. Atatürkçülük, çağdaşçılık ve devrimcilik adına utanç kaynağı olan bu konferansta konuşan kişi, Atatürk düşmanı olan ve Atatürk'e hakaretten Şişli Adliyesi'nde hakkında dava açılmış olan Yavuz Bülent Bakiler'dir. Bakiler daha önceki konuşmalarında ?Atatürk'ün Türk dilini Arapça'dan ayrıştırmak için yaptığı devrime karşıyım. Bugün dilimizi Türkçeleştirenler alçaktır. Hatta alçakoğlu alçaktır' demiş ve hakkında dava açılmıştır. Bunun gözünde hepimiz alçağız yani. Bakiler buna benzer konuşmaları sık sık yaparak Türkiye'nin birçok yerinde daha önce skandallar yaratmıştır. Bu kişi Bodrum'taki konferansta da ?1.5 milyondan daha çok Ermeni katlettik' demiştir. Ben dahil birçok Bodrumlu da bu kişiyi dinlemek zorunda kaldık. Bu kişi buraya getirilmeden önce mutlaka araştırılmalıydı. Bakiler'i Bodrum'a getiren ve dinlettiren Kaymakam ve Bakiler hakkında ben ve arkadaşlarım suç duyurusunda bulunuyoruz.?

Doğer'in konuşmasını sıkıntılı bir şekilde dinleyen Kaymakam Kalkan gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Bakiler hakkındaki bu iddiaları ve davayı bilmiyordum. Konferansın görüntü kayıtlarını savcılarımıza incelettirip, ne gerekiyorsa yapacağım? dedi.

Doğer, konferansın ardından Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve üyelerle birlikte Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Kaymakam Kalkan ve Bakiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber