23 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da "Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor" toplantısı ve "Nesiller Buluşuyor" paneline katılacak.

2- Roma Antlaşması'nın 50. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle İtalya'da bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalyan Senatosundaki kutlama etkinliklerine katılacak.

- İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun meclis başkanları onuruna vereceği öğle yemeğine de iştirak edecek olan Arınç, daha sonra katılımcılarla birlikte 50 yıl önce Roma Antlaşması'nın imzalanmış olduğu Orazi ve Curiazi Salonu'nda aile fotoğrafı çektirecek.

- Arınç, akşam, İtalyan devlet televizyonu RAI NEWS'deki "Tempi Dispari" programına canlı yayın konuğu olarak katılacak.

3- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Ankara'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü Camlı Köşk'te kabul edecek.

- Mübarek'in öğleden sonra Ankara'dan ayrılması bekleniyor.

4- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Ali Babacan, New York'ta "Türkiye: Doğrudan Yatırımların ve Özel Yatırım Fonlarının Yeni Hedefi" konulu toplantıya katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da yapılacak "Karadeniz Spor Oyunları Toplantısı"na katılacak.

- Bakanlar Şahin ve Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret ettikten sonra Yomra Spor Salonu'nun açılış törenine katılacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da, Otomotiv Sanayii Derneğinin 33'üncü Olağan Genel Kurulu ile Yan Sanayi ve İhracat Başarı Ödülü törenine katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Türkiye Otelciler Federasyonu arasındaki "Turizm Eğitim Merkezi Mezunlarının İstihdamı ve Sektörü Çalışanlarının Eğitimi" protokolünün İstanbul'daki imza törenine katılacak.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakanlığı ile Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) tarafından İstanbul'da düzenlenecek, Dünya Et ve Süt Zirvesi öncesinde verilen resepsiyona katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odalarının katılımıyla düzenlenen toplantının ardından, ziyaretlerde bulunacak.

- Coşkun, daha sonra gideceği Elbistan ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı ile Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD)'nin toplantılarına katılacak.

11- Uluslararası Moskova Turizm Fuarı için Rusya'nın başkentinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Puşkin Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Rusya'dan ayrılacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da İklim Değişikliği 1. Ulusal Bildirimi Hazırlama Projesi kapanış toplantısına katılacak.

13- Türkiye ile Bulgaristan arasındaki vize anlaşmasında değişiklikler öngören anlaşma, Sofya'da imzalanıyor.

14- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye 2007" konulu panelin açılışında konuşacak.

15- Seydişehir-Çumra doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) yapılacak.

16- Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce, "Dünya Meteoroloji Günü" dolayısıyla Ankara'da kutlama yapılacak.

17- İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir ve Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı'yı kabul edecek.

18- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ay sonunda açılacak MARBLE Fuarı ile ilgili basın toplantısı yapacak.

19- Toplantılar...

- İzmir'de Bölgesel Kalkınma Ajansları semineri yapılacak.

- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlar ına Çözüm Konferansı-6"da "kültür" konusu ele alınacak.

20- "Savaştan, depremden daha beter..."

- Türkiye'de her yıl böbrek nakli bekleyen 5 bin hasta, organ bulamadığı için hayatını kaybediyor.

- Yeterli sayıda organ nakli yapılamadığı için Türkiye her yıl 1 milyar dolar yurt dışına diyaliz malzemesi için para ödüyor, ülkede 35-40 bin kişi daha genç yaşta malulen emekli olarak iş gücünü yitiriyor.

21- Çiftçi artık buğdayını "cebinde" satacak.

Bu yıl başlatılacak lisanslı depoculuk atağı kapsamında, "yap-işlet kirala" yöntemiyle özel sektöre, 2 milyon ton kapasiteli modern depo yaptırılacak.

- Sistem devreye girince, çiftçi, ürünü depoya koyup, ürüne dayalı değerli kağıtları borsada satacak.

22- Yerli ırk ıslah ediliyor, besicinin yüzü gülüyor.

- Erzurum'da suni tohumlama çalışmalarıyla yıllardır köylünün verim alamadığı yerli ırk sığırlar ıslah ediliyor.

- Önceki yıllarda çeşitli nedenlerle sonuç alınamayan hayvan ıslahı projesi kapsamında şimdiye kadar 65 bin 250 hayvana suni tohumlama yapıldı.

- Et ve süt verimi yerli ırka oranla çok daha yüksek olan simettal ve hostayn sığırların tohumlarından elde edilen buzağılar köylünün de yüzünü güldürmeye başladı.

23- Japonya'nın başkenti Tokyo'da süren Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda, Türk sporcu Tuğba Karademir bayanlar kısa programda yarışacak.

24- (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda yapacağı Yunanistan maçı öncesi son çalışmasını, Atina'da Karaiskaki Stadı'nda yapacak.

- (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Ledra Marrist Otel'de basın toplantısı yapacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 21. haftanın ilk maçında, İstanbul Üniversitesi ile Tarsus Belediyesi takımları, Avcılar Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

26- Voleybol 2. Liginde yarı final ve final grubu maçları başlıyor.

- Bayanlarda Ankara'da final, erkeklerde ise Yozgat'ta yarı final grup maçları yapılacak.

27- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun 2007 sezonu açılış töreni Hyatt Regency Otelde yapılacak.

28- Türkiye 432. milli maçına çıkıyor...

- (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlarda 149 galibiyet, 101 beraberlik, 181 yenilgi alırken, toplam 548 gol atıp, kalesinde 671 gol gördü.

29- Fatih Terim'in 56. milli sınavı...

- Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, oynadığı 55 maçta 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, toplam 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü.

30- Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu:

- "CAS'ın Del Bosque kararını okudum, objektif olarak baktığımda karar içime sinmedi."

-"Futbol ile ilgili CAS kararlarının bugüne kadar 4 tanesi İsviçre Federal Mahkemesine götürülmüş ve hepsi de reddedilmiş."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber